Afbeelding
Foto: Lukas de Vries

Instagramvrienden en krokodillen

Michelle de Jonge en Lukas de Vries uit Steenwijk maken een grote reis. Deel negentien gaat over Instagramvrienden en krokodillen.

Op een ochtend open ik onze Instagrampagina en zie dat we een berichtje hebben van twee medereizigers. Nick en Lisa vragen of we zin hebben om koffie te drinken met elkaar. We volgden elkaar al een tijdje op Instagram en zijn nu dus tegelijkertijd in Puerto Escondido. Leuk! Let's do it. We spreken af bij El Petit CafĂ©. Het klikt eigenlijk vrijwel direct! Dat we de rest van de week met elkaar zouden optrekken had ik toen echter nog niet verwacht. Twee dagen later zitten we met z'n vieren op het strand de zonsondergang te bekijken. En de dag daarna spreken we af om samen te gaan eten. Het is super gezellig en stiekem heel fijn om gewoon lekker in het Nederlands te kunnen 'lullen'. 

Het duurt niet lang voordat we meer dan vijf krokodillen tellen!

De volgende dag besluiten we een plek op te zoeken waar ook Lukas en ik nog niet eerder geweest zijn. Een groot, moerassig meer waar krokodillen in schijnen te zitten. Nick en Lisa vloggen hun reis op YouTube dus zien dit avontuur ook helemaal zitten. Gewapend met camera's en onze drone gaan we die kant op. Bij aankomst voel ik de spanning al door m'n lijf gaan. Een gammel uitziende steiger biedt ons uitzicht over het meer. En het duurt niet lang voordat we meer dan vijf krokodillen tellen! Wow! En er blijkt er zelfs eentje verdekt opgesteld onder ons te zitten! Spannend is het wel, moet ik eerlijk bekennen. Tijd voor een drankje om hier even van bij te komen, snel weer weg hier!