Verplaatsing weekmarkt

STEENWIJK - Op zaterdag 16 april wordt de weekmarkt in Steenwijk eenmalig verplaatst naar de Burgemeester Goeman Borgesiusstraat in verband met de voorjaarskermis op de Markt. 

Spreekuur openbaar vervoer

STEENWIJK - Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met hulp van ervaringsdeskundigen blijkt het makkelijker dan gedacht, ook voor 55-plussers. Ervaren OV-ambassadeurs geven (aankomende) reizigers advies en tips over het reizen met trein of bus tijdens het inloopspreekuur openbaar vervoer in de bibliotheek in Steenwijk. Het spreekuur is op woensdag 13 april van 10 tot 11.30 uur.

Massage voor kinderen

STEENWIJK - In de bibliotheek in Steenwijk kunnen ouders/verzorgers hun kinderen masseren, tijdens het voorlezen van een boek met massageverhaaltjes. Dit gebeurt gewoon over de kleding heen. Voordeel van de massageverhaaltjes is dat het voorlezen zo extra ontspannend is. Alleen luisteren mag natuurlijk ook. Ook mogen de kinderen tijdens het voorlezen met iets uit de kriebelbox gaan kriebelen. Vrijdag 15 april van 14.30 tot 15. 30 uur in de bibliotheek in Steenwijk. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Paasvuur in Scheerwolde

SCHEERWOLDE - Plaatselijk Belang Scheerwolde heeft van de gemeente Steenwijkerland toestemming gekregen voor het ontsteken van een paasvuur op zondag 17 april. In Scheerwolde kun je tijdens het paasvuur aan de Julianaweg drinken en een versnapering kopen. Aanvang 19.00 uur.
Zie voor meer informatie www.plaatselijkbelangscheerwolde.com.