Kunst en Kitsch De Veldkei in Havelte

HAVELTE - Wie wil weten of hij of zij een item van onschatbare waarde in het bezit heeft, kan op zaterdagmiddag 7 mei naar Havelte komen voor een taxatie. Die dag wordt in dorpshuis De Veldkei een 'Kunst en Kitsch'-middag gehouden. Deskundige Enno de Boer uit De Wijk beoordeelt die zaterdag de meegebrachte voorwerpen. Klaas Molenkamp is aanwezig Maastrichts aardwerk te beoordelen. Zaterdag 7 mei van 13.30 tot 17 uur in De Veldkei aan de Veldkamp 77 in Havelte. De toegang is gratis, iedereen is welkom.

Toch geen oorlogswandeltocht

HAVELTE/UFFETE - Ook dit jaar gaan de oorlogswandeltochten in het Holtingerveld niet door. In 2020 en 2021 gingen de wandeltochten niet door vanwege de coronamaatregelen, dit jaar zijn de veranderde regels en eisen de boosdoener. De organisatie hoopt dat de tochten volgend jaar kunnen doorgaan. De routes van de wandeltochten in het Holtingerveld lopen langs overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog. 

BoekStartuurtje in bibliotheek Vledder

VLEDDER - Tijdens het BoekStartuurtje ontmoeten ouders, grootouders en gastouders van 1- tot en met 3-jarigen elkaar. De activiteiten stimuleren de taalontwikkeling, de motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. De aanwezigen gaan samen lezen, spelen, zingen en knutselen rond prentenboeken. Dinsdag 10 mei van 9.30 tot 10.230 uur in de bibliotheek Vledder. De toegang is gratis.