Opening Botterwerf

VOLLENHOVE - De nieuwe Botterwerf aan de Noordwal is op vrijdag 29 april geopend. Wethouder Trijn Jongman liet na de plechtigheden een gerestaureerde botter te water. De Botterwerf biedt onderdak aan stichting 't Venose Skutien. Honderden mensen namen zaterdag een kijkje daarin. Zij genoten verder van oude ambachten, het zeilschip de Vollenhoofsche Bol en een optreden van het Vollenhoofsch Visserkoor.

Tweede editie Openluchttheater

STEENWIJK – Na een succesvolle editie van Openluchttheater Tolhekke vorig jaar, opent het buitentheater deze zomer opnieuw haar deuren van 29 juni tot en met 19 juli. Op de ligweide van zwembad Tolhekke, nabij Oldemarkt kunnen toeschouwers weer genieten van topacts voor jong en oud. Stichting M.O.L. presenteert een volwaardig en memorabel programma in Tolhekke. Er zijn 16 speeldagen beschikbaar op de ligweide van het buitenzwembad, waarop al een interessant lijstje met namen gepland staan, onder anderen Maan, Anneke van Giersbergen & band, Ernst & Bobbie en De Dijk. De kaartverkoop start half mei. 

Jubileumexpositie
Fotoclub Din '81

VOLLENHOVE - Burgemeester Rob Bats heeft op dinsdagavond 26 april de jubileumexpositie van de veertigjarige fotoclub Din ‘81 geopend in de tuin van Stadshotel Oldruitenborgh. Hier zijn tot en met 27 mei 18 grote foto’s te bewonderen op expositieborden die beschikbaar zijn gesteld door Van Benthem Handel & Verhuur. Als openingshandeling knipte Bats een vijf meter lang lint door bestaande uit fotonegatieven. Het thema van de expositie luidt: '2 X kijken'. Wim Willemsen en Hans Voerman, die beiden nog steeds actief lid zijn, richten de fotoclub in 1980 op. Als aanvulling op de tentoonstelling is er op maandag 16 mei, vanaf 20.00 uur in Zalencentrum De Burght in Vollenhove nog de vrolijke Fotoshow des Vaderlands van Jan Dirk van der Burg. 

Alzheimer Trefpunt

STEENWIJK - Dinsdagmiddag 10 mei is er Alzheimer Trefpunt in Wijkcentrum de Gagels aan de Burg Voetelingstraat 56 in Steenwijk. Deze middag zal notaris Marc van Weert te gast zijn en vertellen over de financiële en juridische aspecten wanneer je naaste de diagnose dementie krijgt. Aanvang: 14.30 uur.

Lid van verdienste

STEENWIJK - Albert Hulleman is op vrijdag 29 april op de ledenvergadering van Vogelkring Steenwijk e.o. benoemd tot lid van verdienste.