Gerrit Vinke ontvangt op 26 april een lintje

Ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander kregen negen inwoners uit Steenwijkerland uit handen van burgemeester Rob Bats een Koninklijke onderscheiding. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De feestelijke uitreiking gebeurde op dinsdag 26 april Villa Rams Woerthe in Steenwijk. Gerrit Vinke (66) uit Tuk was één van hen.

Vanaf de oprichting is Gerrit Vinke betrokken bij de Voedselbank in Steenwijkerland. Als bestuursvoorzitter – hij was dat tot 2021 – was hij dé motiverende kracht achter deze organisatie die een belangrijke plek inneemt voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Daarbij steekt hij zelf graag de handen uit de mouwen. Bijvoorbeeld bij het inzamelen van voedsel en het uitdelen van de voedselpakketten. In 2013 was hij medeoprichter van het Noodfonds, bedoeld voor dezelfde doelgroep. 

Burgemeester Rob Bats: "Voor Gerrit Vinke geldt: geen woorden maar daden. Hij pakt aan, biedt een luisterend oor én concrete hulp aan mensen die dat nodig hebben.” Gerrit Vinke is daarnaast voorzitter van de wildbeheereenheid Steenwijkerwold. Ook zat hij van vanaf 2018 een bestuursperiode in de gemeenteraad van Steenwijkerland.