Bestrijdings-middelen inleveren

WESTERVELD - Vrijdagochtend 13 mei 2022 kunnen inwoners van gemeente Westerveld hun chemische bestrijdingsmiddelen inleveren. Denk hierbij aan middelen die nog in de kast staan om onkruid op tegels of in de moestuin tegen te gaan of om ongedierte te bestrijden. Als dank voor het inleveren van de middelen ontvangen inwoners een tegoedbon, te besteden bij een lokale ondernemer. De inzamelactie is opgezet door gemeente Westerveld en Waterschap Drents Overijsselse Delta. Heeft u dus als particulier bestrijdingsmiddelen in de kast staan die u niet meer gebruikt? Breng deze dan 13 mei 2022 tussen 8.30 en 11.30 uur naar het afvalbrengstation aan de Oeveraseweg 19 te Havelte. 

Hersenletsel-trefpunt op 12 mei

STEENWIJK - Hersenletseltrefpunt Steenwijkerland start weer op met een fysieke bijeenkomst op 12 mei in De Korf in MFC De Zuidwester in Steenwijk. Het Hersenletseltrefpunt wordt georganiseerd vanuit Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland, onderdeel van Sociaal Werk De Kop. Deze keer is Sociaal Ombudsvrouw Irma van Beek te gast, zij komt vertellen over haar werk en er is alle ruimte voor vragen. Locatie: De Korf in MFC Zuidwester, Gasthuislaan 84, Steenwijk. Tijd: donderdagmiddag 12 mei van 14.00 tot15.30 uur. Meer Info: mantelzorg@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080.

Dubbelportret

GIETHOORN - Op vrijdag 13 mei 2022 wordt de tentoonstelling ‘Stien Eelsingh en Piet Zwiers – een dubbelportret’ geopend in Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus. Stien Eelsingh (1903 - 1964) woonde in “De Witte Boerderij” in Staphorst, waar ze het dorpsleven kon schetsen tussen de wieg en het graf. Ze maakte daarnaast veel werken met bloemstukken en paarden. Piet Zwiers (1907 - 1965) woonde in boerderij ‘De Gythorn’ in Giethoorn. Hij schilderde in het begin donker en traditioneel, maar later werd zijn palet lichter en zijn toets losser. De opening voor genodigden wordt verricht door Mieke Mulders, kunsthistoricus en conservator van het Stedelijk Museum Meppel en auteur van het boek “Stien Eelsingh, expressionist van Staphorst”. De schilderijen op de expositie zijn deels afkomstig uit de collectie van Museum Giethoorn en van derden. De expositie is van 14 mei tot en met 30 oktober 2022 te bezichtigen in de Hendrik Maatzaal van Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus, Binnenpad 52, Giethoorn. Het museum is tot 1 november dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Scoren in de verlenging

STEENWIJK - ‘Lest best' was niet de laatste expositie van Galerie Steenwijk op de bovenverdieping van de bibliotheek. Met de expositie ‘Scoren in de verlenging' blijft de galerie toch nog even verder op de oude vertrouwde plek. De verbouwing en verhuizing laten door allerlei omstandigheden op zich wachten. Het bestuur van de galerie heeft besloten door te gaan met de programmering op de huidige plek. De nieuwe expositie ‘Scoren in de verlenging' is een duo-expositie met gedetailleerde en humoristische tekeningen van Arne Brink uit Dwingeloo en kleurrijke dierenbeelden van Lia Gurowitsch uit Wanneperveen. Op zaterdag 14 mei om 10.30 uur zal de tentoonstelling geopend worden. De toegang is gratis. Meer informatie en openingstijden: www.galeriesteenwijk.nl.