Bob Veldman (l) van de Stichting Tuinbouwschooltuin praat met mede-organisatoren Tienke Zijlstra en Martin de Jong.
Bob Veldman (l) van de Stichting Tuinbouwschooltuin praat met mede-organisatoren Tienke Zijlstra en Martin de Jong. Don Sars

Noord Nu houdt reeks van exposities
in de voormalige tuinbouwschool

FREDERIKSOORD - In de voormalige tuinbouwschool in Frederiksoord exposeren de komende tijd 23 kunstenaars uit het hele land, in een reeks van vier tentoonstellingen. 

De officiële opening van de reeks tentoonstellingen in de lege klaslokalen was op woensdag 25 mei. Anry Kleine Deters, voormalig wethouder van de gemeente Westerveld en nu lid van de Provinciale Staten van Drenthe, verrichtte de opening samen met Marisa Rappard. Er zijn allerlei verschillende kunstvormen te zien, van schilder- tot videokunst en van keramiek tot fotografie.
De eerste tentoonstelling is geopend op zaterdag 28 mei. Deze expositie loopt tot en met 12 juni en staat geheel in het teken van tekeningen. Bezoekers kunnen er werken van Tienke Zijlstra, Lea Adriaans, Iris Burghout, Sarah Linde, René Heeres, Rita Rutten, Michiel Knaven, Ursula Metzler, Ingrid Pasmans, Hils Robbé, Esther Schlebos en Inge van der Storm bekijken.
De tweede expositie, met schilderijen, installaties, fotografie en videokunst loopt van 16 juni tot en met 3 juli. De tekeningen, schilderijen, grafiek en ruimtelijk werken van de derde tentoonstelling zijn te zien van van 7 tot en met 24 juli. De vierde en laatste tentoonstelling is van 28 juli tot en met 14 augustus en draait om schilderijen en fotografie.
Zie voor meer informatie
www.noordnu.nl