Han Evers won al eens de Anne Beeltje Cultuurprijs.
Han Evers won al eens de Anne Beeltje Cultuurprijs. Foto: Ina Kok

Anne Beeltje Cultuurprijs: kandidaten nomineren kan weer

Algemeen

STEENWIJK - Kandidaten voordragen voor de Anne Beeltje Cultuurpijs kan weer. De Lionsclub Steenwijk en de gemeente Steenwijkerland stelden de prijs in als eerbetoon aan de in 2008 overleden wethouder cultuur, Anne Beeltje.

Elke twee jaar wordt de prijs uitgereikt aan een persoon of groep die op bijzondere wijze het culturele leven van Steenwijkerland heeft verrijkt en daarmee sterk verbonden is. Het gaat om prestaties op het gebied van de beeldende kunst en toneel, muziek en dans. Wim Hey, Claartje van Dokkum, Theatergroep Sjeu, Jan Toor en Han Evers wonnen in het verleden de prestigieuze Anne Beeltje Cultuurprijs. Door de coronamaatregelen kwam de vorige uitreiking te vervallen.

De prijs bedraagt 2.000 euro en een oorkonde. Pia en Anne Beeltje, kinderen van wijlen Anne Beeltje, lieten voor de winnaar een schaal ontwerpen. De prijs wordt uitgereikt tijdens de openingsavond van Kopje Cultuur in september 2022. De jury bestaat uit kunstkenners Marian Sprenkeler, Folkert Jellesma en beeldend kunstenaar Harm Prinsen.

Wie dat wil, kan voor 15 augustus laten weten waarom zijn of haar favoriet zou moeten winnen. Deze kandidaatstelling met motivatie kan naar annebeeltjecultuurprijs@gmail.com of per post sturen aan juryvoorzitter: Folkert Jellesma, Oosterhoek 25, 8334 RD in Tuk.