Filosofische teksten op cortenstaal.
Filosofische teksten op cortenstaal. Foto: Liesbeth Hermans

Inspiratiepad Fredeshiem

In onze regio is op het gebied van de ‘schone kunsten’ veel te beleven. Regelmatig doet Liesbeth Hermans daar verslag van.

Wie behoefte heeft om het hoofd even leeg te maken , kan eenvoudig inspiratie opdoen bij Buitengoed Fredeshiem. Wanneer je over de Bultweg door de poort van eeuwenoude bomen naar Fredeshiem rijdt, kom je in een andere wereld. Voor Fredeshiem is de natuur één van de leidende inspiratiebronnen.

Het leukst is om per fiets naar De Bult te gaan. Het terras van het Buitengoed lokt, maar de versnapering moet nog even wachten. Er ligt een route van een paar kilometer door de bossen klaar. Het is een inspiratiepad, onderweg kom je een aantal dikke keien tegen, waarop met cortenstaal filosofische teksten bevestigd zijn; wat is van waarde in leven en samenleven: “De aandacht van buiten naar binnen en van binnen weer naar buiten”.

Kuieren

Thuis kom je misschien door alle dagelijkse beslommeringen niet altijd toe aan deze andere wereld, dat kan wel bij dit aardige ommetje door de afwisselende omgeving. Lekker kuieren op de grens van drie provincies Overijssel, Friesland en Drenthe en telkens even stil staan, letterlijk en figuurlijk. Je hoeft even niets, wat een weldaad voor lichaam en geest. Op zeven plekken kom je een steen tegen met een tekst die tot nadenken stemt. Ook met kinderen is dit filosoferen heel goed te doen, een echte aanrader, deze route met zeven kleine verrassinkjes. Aan het eind is je hoofd leeg, je kunt er weer vast weer tegen aan. Het buitenterras lokt met een drankje. Op vakantie dichtbij huis, heerlijk.