Schuurverkoop in Steenwijkerwold

STEENWIJKERWOLD - Op zaterdag 3 september van 9 tot 14 uur is er weer een Schuurverkoop in Steenwijkerwold. Vanuit eigen schuur, oprit of voortuin kunnen Steenwijkerwolders hun garage- of zolderopruiming te koop zetten. De deelnemers hangen Steenwijkerwoldse vlag uit op deze dag. Ook is er dit jaar de mogelijkheid om verkoop vanuit Woldplein te houden, voor wie liever niet vanuit eigen huis wil verkopen , of omdat ze achteraf wonen en zo toch de kans krijgen om hun spul te kunnen verkopen. Er worden ook kinderactiviteiten aangeboden. Zie Facebook ‘Schuurverkoop Steenwijkerwold ‘ voor meer informatie en hoe men zich kan aanmelden. Opgeven kan nog tot 22 augustus.

Repair Café in de kringloopwinkel

TUK - Het Repair Café Steenwijkerland is gedurende de vakantieperiode open op zaterdag 6 augustus van 10.00 tot 14.00 uur in de Kringloopwinkel Tuk aan de Boterweg 5. De vrijwilligers wisselen elkaar af wat de vakantie betreft, waardoor Het Repair Café open kan zijn. Dus kom met die heggenschaar die het niet meer doet, het houten dienblad dat uit elkaar valt of een naaiklus die je niet zelf kunt doen. De vrijwilligers gaan er graag mee aan de slag.

Fietsexcursie vliegveld Havelte

KALLENKOTE - De NVA Steenwijkerland organiseert op 13 augustus van 10.00 tot 16.00 uur samen met Martijn Botter een fietsexcursie naar het voormalig militair vliegveld in Havelte. Martijn is zeer geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Hij kan boeiend vertellen over het militair vliegveld in Havelte. Het verzamelpunt voor deze fietsexcursie is De Maargies Hoeve, Kallenkote 19 in Kallenkote. Deelname is gratis, inclusief koffie/thee bij vertrek en terugkomst, maar een vrije gift is altijd welkom. Voor drinken en lunch moet zelf gezorgd worden. Aanmelden: nva.steenwijkerland@gmail.com of 06-24129063

Jan Berk wint elektrische fiets

STEENWIJK - Op zaterdag 16 juli vond in het Steenwijkerdiep de badeendjesrace plaats. Fred Brands van Velomax reikte aan de gelukkige winnaar, Jan Berk uit Steenwijk, de elektrische fiets uit. Deze eerste prijs was door Velomax voor inkoopsprijs beschikbaar gesteld aan de actie, waarvan de opbrengst bestemd was voor de vluchtelingen uit de oorlog in Oekraïne. Alle 26 prijswinnaars hebben inmiddels van de organisatie bericht gehad over hun prijs.

Zomerexpositie in Doopsgezinde kerk

BLOKZIJL - Geen woorden of hele zinnen voor de vier kunstenaars op de nieuwe expositie in Blokzijl, maar vormen, kleuren en structuren waarmee zij hun poëzie in beeld brengen. Vier kunstenaars die op totaal verschillende manieren hun emoties en visies laten zien. Alie de Boer laat oude foto's een nieuwe kijk geven op de vrouwen uit haar jeugd. Daniëlle Broekhuizen-Mazzola maakt surrealistische schilderijen en objecten van papier. Hélène Derkx gebruikt in haar werk graag textiel met een verleden om een nieuw verhaal te vertellen. Marijke Traast toont bijzondere objecten van keramiek en glas. Van 16 t/m 28 augustus in Doopsgezinde kerk Het Lam in Blokzijl. Open van 11 tot 17 uur, de toegang is gratis.