Gondelgroepen, Dwarsgrachtigers en gasten genieten

DWARSGRACHT - Afgelopen zaterdag zijn de circa 3.000 bezoekers van de 75ste Gondelvaart op Dwarsgracht door alle tien gondels met theater op het water vermaakt. Sfeervol en creatief verlichte gondels en passend entertainment wisten bij de bezoekers vele bewonderende blikken, applaus en een glimlach op het gezicht te toveren. Langs de gracht genoten jong en oud, op het gras of in een boot van een mooie zomeravond. Fanfare de Wieden en FF Blazen verzorgden de muziek tijdens de Gondelvaart. Met een schipper aan het roer van een ‘bok' werden ze spelend door de gracht gevaren. Zoals ieder jaar was er een punter met 'Welkom' en een punter met 'Tot Ziens'. De punters zagen er fris en mooi uit met groene versiering afgewisseld met witte bloemen op de Welkom punter en rode bloemen op de Tot Ziens punter. Natuurlijk was het dit jaar ook weer spannend voor de gondelbouwers en figuranten wie de eerste prijs had gewonnen. Zondagmiddag was de prijsuitreiking. Sponsoren, gondelbouwers en vrijwilligers waren hierbij aanwezig. De gondels werden beoordeeld op uitwerking van het idee, afwerking, verlichting en algemene indruk. Daarnaast is er nog een aparte prijs voor het entertainment, de figurantenprijs. De Polderclub: het paard van Troje ging met de eerste prijs én de figurantenprijs aan de haal. 

Zaalvoetbalteam Steenwijker Boys promoveert

STEENWIJK - Het zaalvoetbalteam van Steenwijker Boys, dat afgelopen seizoen kampioen werd, zal het komende voetbaljaar in de eerste klasse uitkomen. In deze competitie zal het voornamelijk Friese tegenstanders treffen. Avantie 2 (Stiens), FVC 2, Futsal Buitenpost/The Point, Futsal Dragten, Workum, Sneek Wit Zwart zijn de andere ploegen in deze eerste klasse. Als enige niet-Friese ploeg is Urk3 ingedeeld in de nieuwe competitie. Steenwijker Boys, dat Kevin de Vries als nieuwe speler mocht verwelkomen, zal de thuiswedstrijden op maandagavond vanaf 19.30 uur in de Meenthe spelen. Op maandag 29 augustus begint het seizoen voor het zaalvoetbalteam van Steenwijker Boys. De eerste wedstrijd is er een in de bekercompetitie, met Futsal Heerenveen 2 als tegenstander. Het duel in de Meenthe zal om 19.30 uur van start gaan.

Drie dagen Dicky Woodstock

STEENWIJKWOLD - De 32ste editie van het Dicky Woodstock Popfestival in Steenwijkerwold is bijna helemaal uitverkocht. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar voor de donderdag. De vrijdag, de zaterdag en de passe-partouts zijn al helemaal uitverkocht. Dit jaar is Dicky Woodstock op 4, 5 en 6 augustus. Rond de vijftig bands zullen optreden verdeeld over vijf podia, waaronder Chef' Special en Bökkers. Zie ook www.dickywoodstock.com