Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Stichting Present Steenwijkerland start actie ‘Kerstlichtjes’

Steenwijk

STEENWIJK - Stichting Present Steenwijkerland wil met de actie ‘Kerstlichtjes’ iets betekenen voor mensen die eenzaam zijn of geen geld hebben om Kerst te vieren. 

De dagen worden korter en het mooie weer is geweest, we gaan naar het einde van het jaar. Voor velen is dit een gezellige tijd met elkaar samen binnen, gordijnen dicht en de kaarsjes aan en lekker eten met elkaar. Maar helaas is dit niet voor iedereen de realiteit. Binnen Steenwijkerland zijn er veel gezinnen en alleenstaanden die helemaal geen zin hebben in Kerst. Eenzaam zijn is niet altijd zichtbaar. De periode naar Kerst kan voor sommige mensen een donkere periode van eenzaamheid zijn. Bijvoorbeeld omdat ze niemand hebben om het mee te vieren of omdat er geen geld is om hier aandacht aan te schenken. Present Steenwijkerland wil graag in de dagen voor Kerst iets voor deze mensen betekenen in de vorm van het Kerstlichtje. Kerst is een tijd waarin we extra naar elkaar kunnen omkijken en door een klein gebaar lichtpuntjes voor iemand kunnen zijn.

Aanmelden als vrijwilliger

U kunt zich opgeven als vrijwilliger bij Present Steenwijkerland, om in de tijd voor Kerst iemand te bemoedigen door een paar keer (anoniem) een kerstattentie langs te brengen. Zo kunt u in de donkere dagen een Kerstlichtje zijn en uw kerstgevoel doorgeven aan een ander! Doet u mee? Meld u dan aan via de website onder vermelding van ‘Kerstlichtje’. Aanmelden kan tot en met 8 november.