Afbeelding
Foto: Pixabay

Stichting Regenboog Steenwijkerland laat van zich horen met een gloednieuwe regenboogweek

Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - Van 8 tot en met 15 oktober 2022 vindt de jaarlijkse regenboogweek plaats in de gemeente Steenwijkerland. Het thema van dit jaar is ‘Laat van je horen!’. Met dit thema nodigt Regenboog Steenwijkerland iedereen uit om van zichzelf te laten horen. Wees jezelf en kleur hierdoor je leven én Steenwijkerland met de #laatvanjehoren2022.

Programma

Er worden tal van kleurrijke activiteiten georganiseerd in deze week. Op zaterdagmiddag 8 oktober is er een mini-informatiemarkt in Steenwijk centrum waar naast Stichting Regenboog Steenwijkerland ook het COC Zwolle en Stichting Vizier aanwezig zijn om het goede gesprek aan te gaan. 

Zero Flags Project

Vorig jaar pakte de stichting uit met de 25-meter lange regenboogvlag die schitterde aan de Steenwijker Toren. Dit jaar kiest zij voor 71 vlaggen, beter bekend als het Zero Flags Project. Met het Zero Flags Project vraagt de stichting aandacht voor het feit, dat er nog steeds 71 landen in de wereld zijn, waar het strafbaar is om jezelf te mogen zijn. In deze landen staan er celstraffen en in sommige landen zelfs de doodstraf op het feit dat jij jezelf wilt zijn. Het uiteindelijke doel van dit project is, dat er geen landen meer zullen zijn (zero flags), waar jezelf zijn strafbaar is. Stichting Regenboog Steenwijkerland hoopt door onder andere dit project zichtbaar te zijn in de gemeente en aandacht te vragen voor het onderwerp. Het confronterende en indrukwekkende project is de hele dag te bekijken in het centrum van Steenwijk. Iedereen is van harte welkom!

Stichting Regenboog Steenwijkerland

Stichting Regenboog Steenwijkerland komt op voor de belangen en positie van LHBTIQ+ inwoners (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender personen, intersekse personen, queer personen en anderen) en iedereen die zich met deze groep verbonden voelt. De stichting is een netwerk van en voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Steenwijkerland. Regenboog Steenwijkerland wil vooruitgang boeken in zichtbaarheid, sociale erkenning, acceptatie en emancipatie van LHBTIQ+ inwoners, in de stad, de verschillende kernen en in het buitengebied. De stichting staat voor inclusiviteit. Iedereen in Steenwijkerland moet zichzelf kunnen zijn.

Voor meer informatie neemt u contact op via info@regenboogsteenwijkerland.nl

Afbeelding