Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vledder-aan-zee in Miramar

In onze streek is op het gebied van de ‘schone kunsten’ veel te beleven. Regelmatig doet Liesbeth Hermans daar verslag van.

Hoofd leeg maken

Wie nog even op vakantie wil om het hoofd leeg te maken, hoeft niet ver weg. Heel dichtbij, in Vledder, kun je je vergapen aan verrassingen uit alle windstreken. Zeemuseum Miramar toont een bonte verzameling schelpen uit de hele wereld, die bijeen verzameld zijn door de excentrieke mejuffrouw Warners. Uit tachtig landen liggen hier schelpen, krabben, zeesterren en andere naturalia uit de oceanen; Vledder-aan-zee, hoe verzin je het!

Frisse wind

Miramar heeft een nieuwe coördinatrice; Emmy Westmaas heeft de hele wereld gezien en woont nu in Vledder. Er waait duidelijk een nieuwe, frisse wind: “Het mooiste schelpje hier is niet eens het grootste, of het kleurrijkste. Die zijn er best ook, maar ik vind het kauri-schelpje mooi, omdat het tot voor kort nog altijd als betaalmiddel fungeerde in Papua Nieuw Guinea.“

Nacht in het museum

Juist ook voor kinderen is dit museum interessant, het is zelfs mogelijk om een kinderfeestje te vieren. Natuurlijk compleet met lekkers, een knutselactiviteit en een speurtocht. 

Helemaal spannend is het voor kinderen om de Nacht in het Museum mee te maken. Dat kan op 22 en 23 oktober, er knappert dan een kampvuur, waar je iets lekkers mag roosteren, terwijl je luistert naar de verhalenverteller. Daarna mag je met een zaklamp de donkere zalen in om bijzondere of enge dieren te spotten. Kijk maar eens op de website www.miramar-zeemuseum.nl.