Zet 'm op 60

Deze rubriek wordt gevuld door medewerkers en voorlichters van het Infopunt Duurzaam Doen uit Steenwijk. Elke keer geven zij een tip waarmee we Steenwijkerland een stukje groener kunnen maken.

In één minuut tot € 140 per jaar besparen? Dat kan door je cv-ketel op 60ºC te zetten! De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Mocht het zelf niet lukken, dan helpen installateurs die zijn aangesloten bij Techniek Nederland je ook graag. Kijk voor handige filmpjes en meer informatie op www.zetmop60.nl.

Radiatorventilator

Een radioventilator brengt de warmte in een radiator of convector versneld in de ruimte en zorgt dat dit gelijkmatig verdeeld wordt. Zo is jouw woonkamer twee keer zo snel heerlijk warm en heb je minder last van temperatuurschommelingen! Omdat de warme lucht geruisloos en snel door je huis wordt verdeeld, kan je de watertemperatuur in de cv-installatie ook weer een tandje lager zetten. Zo kan je wel tot 30% besparen op je energierekening!

Wil je meer tips of adviezen over hoe je energie kunt besparen of je huis energiezuiniger kunt maken? Kom dan langs in het Infopunt Duurzaam Doen, Kerkstraat 4 in Steenwijk. Telefoon: 06-21922429. Onze voorlichters helpen je graag verder. Zij kunnen ook een afspraak voor je maken met de energiecoach. Die komt bij je thuis langs en kijkt samen met jou waar je energie kunt besparen. Kijk voor de openingstijden en informatie op: www.duurzaamsteenwijkerland.nl.