Klaverblad Sprintwedstrijd

STEENWIJK - Zwembad de Waterwyck was zaterdag 17 september weer gastheer van de jaarlijkse Klaverblad Sprintwedstrijd. Zwemclub Steenwijk’34 was bij de 38e editie goed vertegenwoordigd met 23 zwemmers aan de start. Sprintkoning werd Kylian Heederik van Swol 1894 en sprintkoningin Myrthe Offenga van De Vikings. Het toernooi voor de Steenwijkse ploeg eindigde zonder finaleplaatsen of podiumplekken. Toch was het een geslaagde start van het kortebaanseizoen. Bekijk op www.dekopvan.nl de behaalde resultaten van de leden van Steenwijk'34. 

Overijsselse Meren Tocht opgeheven

De Stichting Overijsselse Meren Tocht heeft haar leden en donateurs afgelopen vrijdag meegedeeld dat ze zichzelf heeft opgeheven. Er is geen draagvlak meer voor het organiseren van de 200 kilometer lange schaatstocht door de Kop van Overijssel. Argumenten die hierbij spelen zijn de toename van regelgeving, klimaatverandering, verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van bestuurders en vrijwilligers, afname aantal leden, kostenverhoging, beheersbaarheid toeschouwers bij de tocht en stikstofmaatregelen. In de 25 jaar dat de stichting bestond, heeft ze geen enkele keer de tocht kunnen organiseren. 

Grote Clubactie

Op 24 september zijn 17 sport- en muziekverenigingen uit Steenwijkerland en 8 uit Westerveld gestart met de verkoop van loten voor hun club. De Grote Clubactie beleeft dit jaar de 50e editie. "We zijn er trots op dat dit jaar ruim 350.000 leden van verenigingen in het hele land zich weer inzetten voor hun club om zoveel mogelijk loten te verkopen. Vorig jaar werd nog een recordopbrengst van 10,7 miljoen euro opgehaald, we hopen dit nieuwe record tijdens het jubileumjaar te verslaan!” aldus het bestuur.