Eindfeest Musical-groep Giethoorn

GIETHOORN - Nadat het doek al eerder gevallen was is zaterdagavond 24 september dan toch echt een eind gekomen aan de Musicalgroep Giethoorn. Met een groots eindfeest in restaurant Hollands Venetië te Giethoorn hebben leden en oud-leden nog één keer herinneringen opgehaald aan deze schitterende tijd. "We hebben veel gelachen, af en toe een traantje weggepinkt, samen enkele liederen uit 25 jaar musicalhistorie gezongen en genoten van een uitgebreid buffet," aldus Tiemen Schra. In die 25 jaar is er veel gebeurd. Veel mooie momenten als geboortes, huwelijken, volle zalen en publiek dat genoten heeft van de voorstellingen, maar ook verdrietige momenten waarbij een aantal leden zijn ontvallen. "Dit alles heeft gezorgd voor een sterke verbondenheid tussen de leden, waardoor het af en toe extra slikken is wanneer men beseft dat dit het allerlaatste was wat wij als groep gezamenlijk deden. Inmiddels heeft iedereen zijn eigen weg gevonden en nieuwe hobby’s ontdekt. We zullen met veel plezier blijven terugdenken aan deze bijzondere tijd."

Marcia opent studio

STEENWIJK -  Marcia Timmermans-IJzerman heeft afgelopen zaterdag haar nieuwe airbrush- en bodypaintlocatie Studio MarciArtistic geopend aan het Eeser Hout 12B. Wout van Doornik, voorzitter Kunstkring Steenwijkerland, verrichtte de opening. De kunstenares vertelde over haar zoektocht naar een nieuwe werklocatie, nadat ze haar oude ruimte in Pand 10 moest verlaten. Daarbij speelde de wens om cursisten een veilige werkplek te bieden, wat sinds de verplichte coronamaatregelen nog urgenter werd. Een nieuwbouwunit bleek de uitkomst. Samen met haar partner zorgde ze ervoor dat deze nieuwe workshopruimte niet alleen een prettige sfeer biedt, maar ook voldoet aan alle veiligheidseisen. "Inmiddels is duidelijk dat je voor groepen voldoende ruimte en vooral, ventilatie nodig hebt om veilig workshops te kunnen geven," aldus Marcia. "In deze studio is dat uitstekend verzorgd, door ventilatie met CO2 meting en warmteterugwinning. Daarbij werken we energiezuinig met warmtepomp en zonnepanelen. We zijn voorbereid op de toekomst.” Naast de opening viert de kunstenares ook haar vijfjarig jubileum van haar groepsworkshops. Daarom is er komende maand een kortingsactie bij groepsboekingen. Studio MarciArtistic is geopend tijdens de Atelierroute Weerribben-Wieden op 1 en 2 oktober van 11.00-17.00 uur. Meer informatie: www.marciartistic.nl.

Glazen muiltje

STEENWIJK - Op maandag 17 oktober is de nieuwe familievoorstelling Assepoester De Musical te zien in Rabo Theater De Meenthe. Om alle bezoekers een magische voorstelling te kunnen geven is het welbekende glazen muiltje nodig, alleen is deze zoekgeraakt. Daarom start in de week van 26 september tot en met 2 oktober in Steenwijk een zoektocht naar het glazen muiltje. Wie dat vindt en het naar De Meenthe brengt, wint het Glazen muiltjes VIP pakket.