Oudste reünist Ali Molema (95, rechts) en Pietertje de Jonge (92)
Oudste reünist Ali Molema (95, rechts) en Pietertje de Jonge (92) Foto: René Wiegmink

Fotoverslag reünie Christelijke Ulo, Christelijke Mavo en CSG Eekeringe

Steenwijk

STEENWIJK - Op 25 oktober 1922 werd aan de Oostwijkstraat 8 in Steenwijk de eerste christelijke school voor middelbaar onderwijs geopend, de voorloper van de huidige CS Eekeringe. Dit feit werd op zaterdag 5 november gevierd met een reünie. Hiervoor hadden zo’n 900 oud-leerlingen en leraren zich aangemeld.

Vanaf 13.00 uur begon zaterdag de reünie voor (oud)leerkrachten; vanaf 14.00 uur konden oud-leerlingen naar binnen. Ali Mollema uit Zuidveen was met haar 95 jaar, de oudste reünist. Mollema haalde in juni 1945 haar diploma. Ze bezocht de school in een gebouw dat in de buurt stond van de huidige school aan de Oostwijkstraat. Klasgenoten ontmoette Ali Mollema niet op de reünie, wel kon ze herinneringen ophalen met plaatsgenote Pietertje de Jonge (92).

De lokalen waren op jaargangen of cohorten ingedeeld en ingericht met fotocollages en een doorlopende digitale fotopresentatie van die jaargangen. Er was een lokaal voor de groepsfoto’s per jaargang. Vinyl-dj Tim draaide plaatjes uit de sixties, seventies en eighties. Verder was er weinig programma zodat er veel tijd was voor ontmoetingen en bijpraten. 

Klaas Kolk, gepenisoneerd slager uit Steenwijk en Marga Kolk
Pietertje de Jonge (rechts)
De reünisten bekijken foto's en een digitale fotopresentatie
Veel gelegenheid voor bijpraten
Dringen voor de fotocollage
Oudste reünist Ali Molema (rechts) en Pietertje de Jonge
Zo'n 900 oud-leerlingen en leraren melden zich aan voor de reünie