Afbeelding
Foto: The Assistant

Filmhuis Oldemarkt vertoont ‘The Assistant’

Cultuur

OLDEMARKT - Filmhuis Oldemarkt biedt de laatste vrijdag van de maand een film die inspireert en waar je over na wilt praten. Op 28 oktober draait ‘The Assistant’ uit 2019.

Jane, net afgestudeerd, krijgt een droombaan als assistente van een grootheid in de entertainmentwereld van New York. Maar in de flarden van conversaties die ze op kantoor meekrijgt, hoort ze nooit iets over het creatieve aspect van de filmwereld; markten, contracten en rapporten, daar heeft iedereen het over. Terwijl ze karweitjes uitvoert, waar haar meerderen zich te goed voor voelen, merkt ze aan een gevonden oorbel, een meisje in tranen, een telefonische tirade van de baas (die ze nooit ziet) dat er iets goed mis is in zijn omgang met jonge vrouwen. Jane stapt naar een HR-manager, maar die kent het klappen van de zweep blijkbaar. Deze manager zegt: ‘Spreek je gerust uit’ en ‘Ben je in orde na de scheldkanonnade van hem?’

Haar baan als assistente was een eerste stap richting een carrière als filmproducent, maar het lijkt erop dat het werk vooral een test is van de loyaliteit van Jane. Deze rol wordt zeer geloofwaardig gespeeld door Julia Garner.

‘The Assistent’ is te zien op vrijdag 28 oktober in Filmhuis Oldemarkt, De Weeren 1 in Oldemarkt. Aanvang film: 19.30 uur, toegang € 8, consumpties € 1. Liefst pinnen, zaal open: 19.00 uur. Drankjes worden in de filmzaal geserveerd, vóór en ná de film. Meer info: www.filmhuisoldemarkt.nl. Opgave: Susanne Gabrieël 06-23119492 of mail naar filmhuisoldemarkt@hotmail.com.