Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Blijf ook digitaal bij de les met de cursussen van de Bibliotheek Steenwijk

Steenwijk

STEENWIJK - De digitale samenleving, iedereen lijkt er zo makkelijk in mee te gaan. Maar niets is minder waar, veel mensen zijn niet vaardig genoeg om mee te kunnen (blijven) doen in de digitale samenleving. Speciaal voor die mensen verzorgt de Bibliotheek Steenwijk de komende weken diverse digitale cursussen in Het Torennest, Matthijs Kiersstraat 11 in Steenwijk.

Met een persoonlijke DigiD kun je veel zaken online regelen. Niet alleen met de (semi)overheid, maar ook in de zorg. Het online contact in de zorg staat centraal tijdens de cursus Digivitaler. Deze cursus bestaat uit vier lessen, die op 31 oktober, 7 november, 14 november en 21 november 2022 van 12.30 tot 14.30 uur worden gegeven. De cursus Digisterker gaat in op het online contact met (semi)overheid. Ook deze cursus bestaat uit vier lessen, die op dezelfde data van 15.00 tot 17.00 uur worden gegeven. Voor beide cursussen bedragen de kosten 8 euro exclusief cursusmateriaal.

SeniorWeb
De Bibliotheek Steenwijk is tevens een officiƫle leslocatie van SeniorWeb. In die rol biedt de Bibliotheek de komende weken de volgende cursussen aan: Google, Windows 11 voor beginners, Word & Powerpoint, Windows 11 voor gevorderden en Excel. Meer informatie over data, kosten en aanmelden is te vinden op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda. Of neem contact op met de Bibliotheek Steenwijk, telefoon: 0521-513273.

DigiLoket
Voor wie een cursus een brug te ver is, biedt het DigiLoket in de Bibliotheek Steenwijk, Vollenhove en Oldemarkt uitkomst. Hier kunnen mensen namelijk met de meest uiteenlopende digitale vragen terecht. In de Bibliotheek Steenwijk iedere maandag van 10.00 tot 11.30 uur en iedere donderdag van 18.30 tot 20.00 uur. In de Bibliotheek Vollenhove iedere dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. En in de Bibliotheek Oldemarkt iedere woensdag van 10.00 tot 11.30 uur.