Afbeelding
Foto: Pixabay

Praktijksessies over de wolf in Drenthe

Westerveld

DIEVER -  Op maandag 3 oktober organiseerden de provincie Drenthe en de gemeente Westerveld een bijeenkomst over de aanwezigheid van de wolf in Zuidwest Drenthe en de onrust die dit veroorzaakt bij inwoners van de gemeente. Deze en volgende maand organiseert de Gebiedscommissie Wolf Drenthe drie praktijksessies. 

De terugkeer van de wolf in Nederland roept vragen op. Na een afwezigheid van 150 jaar kon de wolf zich in amper een paar jaar tijd vestigen in enkele gebieden. In Zuidwest-Drenthe en Zuidoost-Fryslân werden in augustus drie wolvenwelpen gezien. Dierhouders zijn bezorgd over de gevolgen en mogelijke schade, zeker na de herhaalde aanvallen die slachtoffers eisten. Na de bijeenkomst in Westerveld organiseert de provincie Drenthe deze maand een bijeenkomst voor alle veehouders die het afgelopen jaar schade meldden. De getroffen veehouders worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

Ook organiseert de Gebiedscommissie Wolf Drenthe in oktober en november drie praktijksessies. De wolvencommissie wil in het veld het gesprek aangaan om samen te kijken wat er gedaan kan worden om schade in de toekomst zoveel als mogelijk te voorkomen. De praktijksessies richten zich op praktische preventiemaatregelen, het delen van ervaringen en het toekomstperspectief.

Praktijksessies

Op zaterdag 29 oktober is er in de ochtend een praktijksessie voor schapen- en geitenhouders, die wordt gehouden in Doldersum. De praktijksessie voor hobbyhouders wordt gehouden in Benneveld op zaterdagmiddag 5 november. Op zaterdag 26 november is er ‘s morgens in Tiendeveen een praktijksessie voor beweidingsbedrijven. Wie de praktijksessies wil bijwonen kan zich aanmelden via wolvencommissie@drenthe.nl. Deelname is kosteloos. De bijeenkomst die op 3 oktober is gehouden, is terug te kijken via www.provincie.drenthe.nl/diversen/bijeenkomst-wolf/