Nielson
Nielson Foto: EvaCaptures

Ga mee in De Meenthe op de persoonlijke muzikale reis van Nielson en andere voorstellingen

Cultuur

STEENWIJK – Komende week te zien in Rabo Theater De MeentheJeroen Linssen, Hoog Spel, Daphne Gakes, Nielson, Blaaskappellenfestival, Projectkapel Fest der Blasmusik en Jasper Prins. 

Jeroen Linssen

De lezing ‘Hebzucht’ van Jeroen Linssen is te zien op woensdag 26 oktober, aanvang 20.00 uur. In de lezing gaat Jeroen Linssen in op de wijze waarop de filosofen in de afgelopen duizend jaar de passie van de hebzucht hebben bejegend. Aan de ene kant wordt hebzucht gezien als de wortel van al het kwaad. Aan de andere kant wordt hebzucht, vanaf de zeventiende eeuw, positiever benaderd. Hebzucht zou immers ook gunstige effecten bewerkstelligen. 

Hoog Spel

De voorstelling ‘Hoog Spel’, een trillerkomedie is te zien op donderdag 27 oktober, aanvang 20.00 uur. Hoog Spel, een trillerkomedie waarin het draait om een moord en om de vraag wie het gedaan heeft. Was het degene die met het mes in zijn hand boven het lijk stond, zijn praktisch ingestelde echtgenote of de zo plots verschijnende buurman met vreemde trekjes? Dan is het publiek getuige van een gebeurtenis waardoor deze toneelavond volledig op zijn kop wordt gezet en werkelijk niets meer is wat het lijkt. 

Daphne Gakes

De voorstelling ‘Ik, Daphne Gakes’ van Daphne Gakes is te zien op donderdag 27 oktober, aanvang 20.15 uur. Met behulp van haar moeders dagboeken vraagt Daphne zich af hoe ze moet leven. Wild - vol seks, drugs en rock & roll - of kalm - met rust, reinheid en regelmaat? In een daverende coming-of-ageroman neemt Daphne Gakes je mee naar deze cruciale momenten in haar leven. Is ze vrijgevochten en stoer of bang om te kiezen? En als alles mogelijk lijkt, wie stelt er dan de grens? 

Nielson

De voorstelling ‘Vertrouwd & Vernieuwd’ van Nielson is te zien op vrijdag 28 oktober, aanvang 20.00 uur. Voor het eerst gaat Nielson met zijn band de Nederlandse theaters in met een unieke voorstelling. Drie platina albums, nieuwe muziek en veel mooie anekdotes vormen de basis voor zijn eerste theatervoorstelling Vertrouwd & Nieuw, waarin Nielson het publiek meeneemt op zijn persoonlijke muzikale reis van de afgelopen 10 jaar en de toekomst 

Blaaskapellenfestival

Het blaaskapellenfestival is te zien op zaterdag 29 oktober, vanaf 11.00 uur treden de kapellen op vijf podia doorlopend op gedurende twee keer 30 minuten voor iedere kapel. Vanaf 18.00 uur treedt in de Foyer van De Meenthe de Oberkrainerkapel; Horst Hermann & Die Neuen Oberkrainer op. 

Projectkapel Fest der Blasmusik

Het concert van Projectkapel Fest der Blasmusik is te zien op zaterdag 29 oktober, aanvang 20.15 uur. Fest der Blasmusik projectkapel bestaat uit 22 enthousiaste topmuzikanten van kapellen uit noord en oost Nederland o.l.v. Andre van Huizen. Het ingestudeerde repertoire van de kapel bestaat uit Böhmische en Egerländer marsen, polka’s en walsen die onder de titel “Eine Reise durch die Welt” in de theaterzaal gespeeld wordt. 

Jasper Prins

Na jarenlang in diverse bands gespeeld te hebben, komt Jasper nu met een eigen theatershow, genaamd Spiegelbeeld. In dit theaterconcert neemt Jasper je mee op een muzikale reis door de verschillende fases van zijn leven. Van het kleine blonde jongetje die onbevreesd in de spiegel keek, naar de grijs wordende vader die soms de spiegel vreest. 

Nog meer te zien

Nog meer te zien: Vuur en Vlam op 2 november. Hans Dorrestijn op 2 november (uitverkocht). Avond van de otter op 3 november. Tim Akkerman & The Ivy League op 3 november. Karin Bloemen op 4 november. Peter Pannenkoek op 5 november (uitverkocht). Malford Milligan & The Southern Aces op 9 november. Pieter Derks op 10 november. Cesar Zuiderwijk op 10 november. Brothers in band op 12 november. Nashville Country Cafe op 16 november.