Vv Steenwijk V1 wint met 3-6 bij Ens
Vv Steenwijk V1 wint met 3-6 bij Ens Foto: Aangeleverd

De vrouwen van vv Steenwijk bekeren verder

Sport

STEENWIJKERLAND - Het vrouwenteam van Steenwijk leverde een prima prestatie door zich te plaatsten voor de volgende ronde in de beker. In en tegen Ens werd er een duidelijke overwinning behaald.

De ploeg van Rik Kingma opende goed, maar liep vervolgens wel tegen een 1-0 achterstand aan. Het aanvalsspel van Steenwijk was prima en er ontstonden een aantal goede kansen. Een doelpunt kon dan eigenlijk ook niet uitblijven. Die kwam er toen Claudia de Lange scoorde. Dat was wat Steenwijk nodig had, want in de resterende tijd tot aan de rust wisten Muriël Holtrop en Shannon Jollie de voorsprong uit te breiden naar 1-3. 

Ook na de pauze bleef Steenwijk de toonaangevende ploeg. Ellen ter Schuur wist de 1-4 op het scorebord te zetten terwijl Desiree Vedder even later de wedstrijd binnenschoot. Dat was ook het sein voor Steenwijk om gas terug te nemen. De gevolgen waren echter dat de thuisclub terug kwam naar 3-5. Echter Muriël Holtrop wist de opmars van Ens te blokkeren en de 3-6 binnen te werken. Als enige ploeg uit de regio zit Steenwijk daarom in de loting voor de volgende ronde van de beker. 

Er was dit weekeinde in het vrouwenvoetbal nog één inhaalwedstrijd en die werd verloren door Oldemarkt V1. De ploeg leed een 2-1 nederlaag bij Tonego.