Openingsdans op stampende housemuziek
Openingsdans op stampende housemuziek Foto: Angelien Kemerink

Heel Oldemarkt loopt uit voor de revue

Cultuur

OLDEMARKT - Drie keer trok revuegroep Kiek oons now! afgelopen weekend een volle zaal met de voorstelling ‘We he’m ‘t er niet over!’ In het slotwoordje concludeert Dirk Braad daarom heel terecht: “Heel Oldemarkt loopt uit voor de revue!”

Met een daverende openingsdans op stampende houseklanken en met felle discolampen maakt de revuegroep zijn entree op het podium van MFC Dalzicht. Mooi is ook de schaduwdans die de groep opvoert. De veelzijdigheid van de crew blijkt verder uit het afwisselende programma wat daarna volgt. Zonder dat het C-woord valt, geeft Kiek oons now! eerst een persconferentie. Daarna volgen sketches en filmpjes, gemaakt door Robert Punter, waarin menig inwoner en organisatie uit Oldemarkt voor het voetlicht wordt gebracht. Zo speelt de groep een grappige sketch over het pakketpunt van Annet Farnolt en zijn er ludieke filmpjes over de Oldemarkter brandweer en Schaats Trim Club (STC). Hilarisch is het korte filmpje waarin Henk de Haan, Robert Punter en Dirk Braad de plaspauze aankondigen. 

Elektrische fietsen

Simone Prins, Christien Scheltinga en Anneke Veenstra komen na de pauze vanuit de zaal naar het podium fietsen en stellen de ‘terreur’ van elektrische fietsen aan de kaak. Ook verlekkeren zij zich aan de mooie mannen van FC Oldemarkt. De decorbouwer verdient een groot compliment voor het bouwen van de veerpont. Dat geldt ook voor café Veerhuis, waarin de spelers bij kroegbaas Dylan ten Veen een pilsje drinken. 

Boosteren

De cast houdt zich uitstekend aan de titel van de voorstelling: ‘We he’m ‘t er niet over!’. Ze wisselen alleen een paar woorden waarmee de pandemie onze taal verrijkte, zoals anderhalvemetersamenleving en boosteren. Dirk Braad haalt nog de ouderwetse diaprojector uit de kast. Met diabeelden van straten en kruispunten in Oldemarkt, spijkert hij de verkeerskennis van het publiek bij. Dat wordt ook op andere momenten betrokken bij de voorstelling, zoals tijdens de sketch over de Alleskunder van Oldemarkt als er een rot ei door de zaal vliegt. Het finalelied hapert soms, maar klinkt verder krachtig, dankzij de zangles van Sigrid Hof. “Over een paor jaor zien wi’j je wel weer,” klinkt het vrolijk. 

In café Veerhuis
Het pakketpunt van Annet
De ingelaste persconferentie
In café Veerhuis
De ingelaste persconferentie