Gezocht recensent

Regelmatig ontvangt De Kop recentie-exemplaren van nieuw verschenen boeken. Het ontbreekt redacteur Hilda Knol echter aan tijd om al die boeken te lezen en er een recensie over te schrijven. Daarom een oproep voor een recensent, bij voorkeur iemand met (klein)kinderen. Beloning: de te recenseren boeken, te beginnen bij: 'Silvester en de knappende melkbusbende' van Willeke Brouwer en 'Gevelstenen in Steenwijkerland' van Vincent Erdin. Reacties naar: redactiedekop@brugmedia.nl.

Verzamelbundel gedichten Pé Plat

THIJ - Een groep mensen is bezig om alle gedichten van Pé Plat (1900-1964) te bundelen. Dat zijn een vertegenwoordiger namens de familie van Pé Plat (gedichten en interviews), Sjef Damhuis (historische context), iemand uit Steenwijkerwold (taal/dialect) en uitgever Pieter van Knippenberg van uitgeverij 202Publishers. Er ligt ook een aanbod van de IJsselacademie om mee te werken, evenals van de Historische Vereninging Steenwijk e.o. Het plan is om het boek uit te brengen tijdens het Schrijversfestival Steenwijk van 2023. De bijdragen van de drie winnaressen van de gedichtenwedstrijd van Kopje Cultuur worden waarschijnlijk ook daarin opgenomen.

Nijntje Beweegdiploma

GIETHOORN - Het behalen van een zwemdiploma is vanzelfsprekend een deel van de opvoeding. het Nijntje Beweegdiploma is dat nog niet, maar net zo belangrijk! Vanaf 3 november kunnen peuters dat in Giethoorn bij de svGIETHOORNse afdeling gymnastiek gaan halen in het Kulturhus. Het is bewezen dat bij peuters die aan het Nijntje beweegdiploma meedoen de motorische vaardigheden aanzienlijk toenemen, ook wordt hiermee de basis gevormd voor alle sporten voor uw peuter. Vanaf donderdag 3 november tot en met 19 januari 2023 gaat svGIETHOORNse afdeling gymnastiek starten met het aanbieden van dit diploma voor kinderen van 2 tot 4 jaar, peuters zullen dan in 10 lessen hun diploma halen en spelenderwijs leren bewegen. svGIETHOORNse afdeling gymnastiek heeft erg veel zin om met deze peuters aan de slag te gaan en ze fundamentele elementen van bewegen aan te leren. Tijd: 15.45 tot 16.00 uur, kosten: 10 lessen € 50 en gratis voor leden van svGIETHOORNse afdeling gymnastiek. Kleding: sportbroek/legging met strak t-shirt/ hemd of turnpakje en sportschoenen of blote voeten.

Cantate in Grote Kerk Blokzijl

BLOKZIJL - In de Grote Kerk wordt op zondag 6 november de cantate ‘Liebster Gott, wenn werd ik sterben' opgevoerd. Twee keer per jaar vindt er in de Grote Kerk van Blokzijl een uitvoering plaats van een Bachcantate. Zoals ten tijde van Johann Sebastian Bach wordt deze cantate gezongen in de namiddag, aan het eind van een vesper. Cantate 8, ‘Liebster Gott, wenn werd ich sterben', is een koraalcantate. Door Bach werd deze cantate voor het eerst uitgevoerd op 24 september in de St. Nicolaaskerk in Leipzig. Deze cantate vertelt het Bijbelverhaal van de jongeling te Naïn. De cantate wordt uitgevoerd door een gelegenheidskoor van zangers uit de brede regio en professionele musici en solisten. Artistieke leiding en directie: Raghna Wissink, sopraan: Felicia van der Maden, alt: Maud Breen, tenor: Gerben Bos, bas: Han Warmelink, organist: Ab Weegenaar De voorganger in deze dienst is Dirk Jan Lagerweij. Aanvang: 15.30 uur. Entree is gratis, met collecte.