Activiteiten in De Landerijen Oldemarkt

Breicafé op donderdag 27 oktober, 14.30 uur, Soos op zaterdag 29 oktober, 14.30 uur, Stamppotbuffet op dinsdag 1 november, 12.15 uur, opgeven bij Joke Smit via telefoonnummer 0561-450596. 

Zondag 30 oktober

Michels American Diner
Doelenstraat 16, Steenwijk

De ijssalon is voor het laatst open van 13:00 tot 17:00 uur. Elke bol kost € 1. Op is op! In april gaat de ijssalon weer open.

Dinsdag 1 november

Proefles Salsa
19:30 uur | Oldemarkt, Dalzicht

Mboka, van dansschool SalseroMboka uit Heerenveen, geeft de proefles Salsa. Er is inmiddels een ‘wat meer ervaren’ groep in Oldemarkt die elke week danst, en momenteel is er weer vólop ruimte voor nieuwelingen. Kom meedansen tijdens de proefles, alleen of met partner. Aanmelden voor 1 november via de website salseromboka.nl. 

Zaterdag 5 november

Praiseavond Vollenhove
19:30 uur | Grote Kerk

Praiseband Xing verzorgt de zangavond. Op het programma staan nummers van Opwekking, Charity Gayle, Kari Job en Mozaïek. Het thema van deze avond is ‘De zon komt op’. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden voor de onkosten. Meer informatie: www.praisebandxing.nl en www.facebook.com/eckerkenvollenhovesintjansklooster.

Zondag 6 november

Bachcantate
15:30 uur | Blokzijl, Grote Kerk

De Bachcantate ‘Liebster Gott, wenn werd ik sterben’ wordt opgevoerd. Deze koraalcantate vertelt het verhaal van de jongeling te Naïn. De cantate wordt uitgevoerd door een gelegenheidskoor van zangers uit de brede regio en professionele musici en solisten. Artistieke leiding en directie: Raghna Wissink. De voorganger in deze dienst is Dirk Jan Lagerweij. Aanvang: 15.30 uur. De entree is gratis, maar er wordt een collecte gehouden voor de onkosten.

Vrijdag 11 november

Frank Zappa Tribute
21:00 uur | Steenwijk, De Buze

Gruppo Di Zappatori brengt een eerbetoon aan Frank Zappa. In deze formatie speelt de Steenwijkse gitarist Norman Kapoyos vergezeld met saxofonist Alessandro Russo, drummer Maurice Slot, bassist Rik van der Ouw en Roland Jenster op keyboard. Tribute bands met de muziek van Zappa zijn er niet veel in Nederland. Gruppo Di Zappatori wil deze barrière doorbreken door Zappa's werk eerder te interpreteren dan te reproduceren en tevens een show te brengen die bol staat van het spelplezier en spontane wendingen zoals Zappa het zelf ook deed. De zaal is om 20.00 open. Kaarten: via www.buze.nl à € 7,50 voorverkoop en € 10 aan de deur.

Zaterdag 12 november

Workshop zilverklei en vilt
Steenwijk en Oldemarkt

Helma Lok van Stof&Stiel en Ingeborg Sturre van Siering Edelsmeden organiseren voor het eerst samen een workshop waarin hun beide vakgebieden samen komen. Zij leren de deelnemers in zes uur tijd kleurrijke sieraden te maken van vilt in combinatie met zilverklei. De workshop bestaat uit twee delen van 9.00 tot 16.30 uur. Tussen de middag is er een pauze van 1,5 uur en wisselen de groepen (totaal 10 personen; 5 personen per groep) van locatie (Oldemarkt en Steenwijk). Aan het einde van de middag ga je dan met één of twee kleurrijke sieraden naar huis. Ervaring met vilt- en zilverklei techniek is niet nodig alles wordt onder professionele begeleiding stap voor stap uitgelegd. Je werkstukken worden tijdens de les afgemaakt/afgebakken, zodat je ze onmiddellijk mee naar huis kan nemen. Aan het einde van de middag heb je dus je eigen gemaakte kleurrijke sieraden. Materialen, koffie/thee met wat lekkers en soep voor tussen de middag inbegrepen. Voor uitgebreide informatie zie: www.siering.nl en www.stofenstiel.nl. Opgeven kan via info@stofenstiel.nl of contact@siering.nl of door te bellen met 06-47458716 of 06-29381482.