VHK krijgt wel kansen tegen Genemuiden, maar verzilvert die niet
VHK krijgt wel kansen tegen Genemuiden, maar verzilvert die niet Foto: Bertus Rook

Helft teams overleeft eerste knock-out ronde bekervoetbal

STEENWIJKERLAND - Het was voor de voetballiefhebbers even zoeken naar een leuke wedstrijd. Het is vakantieperiode dus tijd voor bekervoetbal. Daarbij overleefden iets meer dan de helft van het aantal ploegen de eerste knock-out ronde.

Door Menno Mollema

Oudehaske maatje te klein voor Olde Veste 2

Het tweede elftal van Olde Veste plaatste zich dinsdagavond al voor de volgende ronde door met duidelijke cijfers van vierdeklasser Oudehaske te winnen. Oudehaske, met trainer Koos van der Galiën op de bank, was duidelijk een maatje te klein voor de nummer twee uit de reserve hoofdklasse A. Met een mooie 7-2 overwinning gaat OV 2 mee in de volgende loting.

Geen geluk voor VHK

VHK heeft zich op zaterdag 22 oktober laten zien en kreeg in de bekerwedstrijd tegen de tweede selectie van Genemuiden zeker de mogelijkheden om te scoren. Na een 0-0 stand halverwege kwam de thuisclub op 1-0. Vervolgens kreeg VHK een paar mooie kansen op de gelijkmaker. Tot twee maal toe stond de paal in de weg om het scorebord opnieuw in werking te zetten. Toen Genemuiden de stand naar 2-0 verhoogde, was de tijd voor VHK te kort om nog tot een goed resultaat te komen. Het bleef 2-0 voor Genemuiden.

Olde Veste wint ruim bij QVC

Olde Veste maakte niet de fout die Flevo Boys 2 en vorig seizoen LSC wel maakten. Maar dat kwam mede doordat QVC voor de rust lekker met OV wilde meevoetballen. Binnen een half uur wisten Patrick de Vente en Jeffrey Dijkstra de stand al naar 0-2 te tillen. Doelman Leon Knol moest het voor de rust doen met wat terugspeelballen, maar zag ook Jetse Suiker en Tom Kisjes scoren. Na de pauze leek QVC wat meer van zich af te bijten en werd het wat grimmiger. Binnen een minuut lag de bal al op de stip en mocht invaller Juules Kwant de 0-5 binnen schieten. Dave Kuurman (twee maal) en Nick Spijker wisten de 0-8 eindstand op het scorebord te zetten.

Steenwijkerwold laat Gorredijk kansloos

Steenwijkerwold heeft een prima prestatie geleverd door Gorredijk met een kansloze 4-0 nederlaag op te zadelen. Over de gehele wedstrijd was de ploeg van trainer Gerjan van der Hoogen de betere en drukte dat ook in klinkende cijfers uit. Colin Peemen zette Steenwijkerwold, dat aangemoedigd werd door veel supporters, voor de rust al op 0-1. Na de pauze beet de thuisclub wel meer van zich af. Ondanks dat bleef Steenwijkerwold de bovenliggende partij. Een strafschop voor de thuisclub werd goed gepakt door doelman Stijn Blum. Colin Peemen zette Steenwijkerwold met twee treffers aan de goede kant van de score, waarna Mitchel Mosterman de eindstand op 0-4 bracht.

Oranje Zwart kan niet voor een verrassing zorgen

Er zal deze week nog wel even over gesproken worden want als Oranje Zwart één keer de kans heeft gehad om een ploeg uit de vierde divisie uit de beker te kegelen dan was dat wel op zondag 23 oktober het geval. Na acht minuten wist Thijs Uineken met een afstandsschot Marcel Petter te verrassen. De Oranje Zwart doelman zag de bal net langs de paal binnen vallen. Maar vervolgens hoefde de boomlange keeper, ondanks dat zijn ploeg regelmatig met de rug tegen de muur stond, geen opvallende reddingen meer te verrichten. Na de rust beet de thuisclub meer van zich af en kreeg een aantal beste kansen. Net binnen het uur maakte Stephan Besuijen de 1-1 en vervolgens was er een verrassing in de maak. Maar die 2-1 viel niet waarna, zes minuten voor tijd, VKW als nog de volle winst pakte. Eindstand: 1-2.