Scheidsrechter Bas Nijhuis is de spreker op de Avond van de scheidsrechter
Scheidsrechter Bas Nijhuis is de spreker op de Avond van de scheidsrechter Foto: Proshots

Bas Nijhuis spreekt op Avond voor de scheidsrechter

Sport

VOLLENHOVE - Meerdere sportverenigingen zouden graag de kwantiteit en kwaliteit van hun scheidsrechters willen verbeteren. Dat bleek tijdens een overleg tussen Steenwijkerland United en de sportverenigingen. Steenwijkerland United wil daarom in samenwerking met Sociaal Werk De Kop en de verenigingen een aanpak ontwikkelen om dit actuele knelpunt te verhelpen. Op maandag 12 december is de aftrap daarvan in De Burght. Spreker is Bas Nijhuis.

Voor deze Avond van de scheidsrechter zijn alle scheidsrechters en juryleden uit Steenwijkerland welkom, dus ook van andere sporten dan voetbal. Met deze bijeenkomst willen de organisatoren het thema ‘arbitrage’ op de kaart zetten, maar vooral ook de scheidsrechters waarderen voor hun belangrijke rol in de sport. Topvoetbalscheidsrechter Bas Nijhuis zal als spreker te gast zijn en een verhaal houden over zijn ervaringen in en buiten het voetbalveld. Hiermee wil hij scheidsrechters inspireren om zich verder te ontwikkelen als scheidsrechter. Tijdens de Avond van de scheidsrechter gaan de organisatoren graag in gesprek met de scheidsrechters om input te krijgen voor het behouden en verbeteren van de kwantiteit en kwaliteit van de scheidsrechters. Op grond van die input zal Steenwijkerland United en haar partners een aanpak gaan ontwikkelen. 

Aanmelden

De Avond van de scheidsrechter is in de MFC De Burght in Vollenhove. Scheidsrechters van alle sportverenigingen uit Steenwijkerland zijn van harte uitgenodigd vanaf 18.45 uur. Om 19.15 uur start het programma met als verwachte eindtijd 21.30 uur. Na afloop is er ruimte om elkaar te ontmoeten en na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Deelname is kosteloos.
Scheidsrechters kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar buurtwerksport@sociaalwerkdekop.nl.