Seizoensafsluiting van Dierenpark Taman Indonesia
Seizoensafsluiting van Dierenpark Taman Indonesia Foto: Joris Maas

Klimbos Overijssel en Dierenpark Taman Indonesia zijn genomineerd voor Leukste uitje van Overijssel 2023

Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - Klimbos Overijssel in Paasloo en Dierenpark Taman Indonesie zijn allebei door de ANWB genomineerd voor de verkiezing van Leukste uitje van Overijssel 2023. 

Tussen 20 juli en 30 oktober konden bezoekers van de site van de ANWB stemmen op hun favoriete uitje. Inmiddels zijn de stemmen geteld en heeft de ANWB per provincie een lijst van genomineerden samengesteld. Deze uitjes maken kans op een bronzen, zilveren of gouden award. Daarnaast is er een lijst samengesteld van genomineerden voor de landelijke verkiezing van Leukste uitje van Nederland. Attractiepark Slagharen is in deze lijst van 38 uitjes de enige uit de provincie Overijssel. 

De overige acht genomineerden voor de provincie Overijssel zijn: Attractiepark de Waarbeek, Oyfo Techniekmuseum, Openluchtmuseum Ootmarsum, De Flierefluiter, AvTarZ Nature Park, Kaamps, Sthctings Kinderboerderij Dondertman en Speeltuin Morskieft. Andere genomineerden in onze regio zijn Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold (Drenthe), Orchideeën Hoeve Luttelgeest (Flevoland) en Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha (Friesland).

In 2022 won Diergaarde Blijdorp in Rotterdam de gouden award bij de landelijk genomineerden. In Overijssel was dat De Flierefluiter in Raalte. Dierenpark Taman Indonesia eindigde toen als tweede en won de zilveren award.

Binnenkort kan er gestemd worden op de genomineerden. Houd daarvoor de website: Verkiezing Leukste uitje van Nederland - ANWB in de gaten.