Afbeelding
Foto: Pixabay

Schrijfactie voor mensenrechten in De Buze

Steenwijk

STEENWIJK - Met alle aandacht voor arbeidsmigranten in Qatar en de daden van Rusland in Oekraïne is het overduidelijk dat op veel plaatsen in de wereld mensenrechten worden geschonden. En dat geldt evengoed voor specifieke gevallen in landen als Cuba, Kameroen en Bangladesh. Vandaar dat GroenLinks Steenwijkerland je op de Dag van de Mensenrechten, zaterdag 10 december, uitnodigt in De Buze om samen brieven te schrijven en deze mensenrechtenschendingen aan de kaak te stellen. 

Kom ook in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Samen met vele anderen worden elk jaar op 10 december, in het kader van Write voor Rights, honderdduizenden brieven verstuurd naar koningen, ministers en presidenten. Aan hen wordt gevraagd om een einde te maken aan onrecht. Ieder jaar levert de grote schrijfactie succes op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt en daders worden berecht. Schrijf daarom ook een brief en verander een leven. 

“Mensenrechten doen ertoe,” aldus gemeenteraadslid Stephanie Geurtz (GroenLinks), “en elke actie kan het verschil maken, zodat onrecht niet onopgemerkt blijft. Ons handelen en ook niet handelen heeft effect. Het is bovendien fijn om dit met een groep mensen te doen en tijdens het schrijven ook van gedachten te wisselen. Over het hier en nu en over ver weg, in plaats en ook in tijd.” 

Kom ook op 10 december van 10.00 - 14.00 uur naar De Buze (Oostwijkstraat 108, Steenwijk), waar GroenLinks in de foyer zorgt voor koffie en iets lekkers. Iedereen is welkom om mee te doen. Je kunt spontaan binnen lopen en je aansluiten of je kunt je alvast melden bij stephanie.geurtzschutz@steenwijkerland.nl