Oranje Zwart verliest met 1-2 van RKO Foto: Aangeleverd

Sport

STEENWIJKERLAND - Opnieuw een heerlijk voetbalweekeinde met verrassende uitslagen. Daarbij blijft de zondag derde klasse A opmerkelijk met hele rare uitslagen.

Landelijke Vierde Divisie

Olde Veste – Ajax: 1-0

Misschien werkte de mooie out-fit van de tegenstander als een rode lap op een stier. Maar het neemt niet weg dat Olde Veste een terechte overwinning heeft behaald. Jason Huisman werkte, in de 40ste minuut, in een mêlee van spelers de bal net over de doellijn. Na de rust verzuimde een goed spelend Olde Veste om naar duidelijke cijfers uit te lopen. Volgende week zaterdag speelt OV de laatst wedstrijd van dit jaar uit in Emmeloord. Toevallig speelt ook Flevo Boys in het rood-wit...

Derde Klasse C (Oost)

VHK was vrij

Vijfde Klasse A (Noord)

NOK – Blokzijl: 4-1

Blokzijl verloor met duidelijke cijfers. Ealse Stap wist nog wel te scoren maar dat kon een zesde nederlaag van dit seizoen niet voorkomen.

Vijfde Klasse G (Noord)

Steenwijk – Steenwijker Boys: 0-1

Justin Torn gaat de boeken als de enige doelpuntenmaker in de stadsderby tussen Steenwijk er de Boys. Na een dik kwartier spelen opende Torn de score. Steenwijk kreeg wel de kansen maar verdedigend bleven de bezoekers overeind. Koploper Steenwijk Boys heeft nu vijf punten meer als naaste belager Steenwijk.

Tiendeveen - SVBS 77: 1-1

Een duel waarbij Remon van Til en sander Lubbers een hoofdrol vertolkten. Beide keepers maakten geweldige reddingen waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde. Na een vroege 1-0 achterstand wist Glenn Heuvelmans  de 1-1 te maken. In de slotfase moest van Til een aantal keren in actie komen om SVBS voor een nederlaag te behoeden.

Zondag

Tweede Klasse J (Noord)

Zuidwolde – VENO: 1-0

VENO liet in Zuidwolde dure punten liggen. Uitgerekend één maal wist de thuisclub voor de rust in de zestien van VENO te komen maar dat betekende wel de 1-0. Ondanks de kansen wist de ploeg uit Vollenhove deze achterstand niet weg te werken.

Derde Klasse A (Noord)

Oldemarkt – Steenwijker Boys: 2-2

Doelpunten van Jordy van Hien en Samet Cankaya brachten de Boys in een prachtige zetel. Maar kort voor de rust wist Mike Braad de wedstrijd weer spannend te maken. Na de rust kregen beide ploegen mooie kansen maar de thuisclub had een strafschop nodig (hands) om via Maurice de Graaf op gelijke hoogte te komen.

Steenwijkerwold heeft geen competitieverplichtingen.

Oranje Zwart – RKO: 1-2

Oranje Zwart verloor in eigen huis van het gepromoveerde RKO. Namens de thuisclub scoorde Danny van der Linde.

Blauw Rood 20 – Kuinre: 1-3

Tegen het voor Kuinre onbekende Blauw Rood 20 wist het wel de volle winst te pakken. Twee treffers van Stefan Versluis en één maal Sander Pit pakte het de winst en daardoor op een zevende plaats van de ranglijst. Daarbij heeft het wel een wedstrijd minder gespeeld als de meeste andere ploegen.

Vijfde Klasse B (Noord)

Blankenham - Giethoorn: 2-4

Het was even schrikken voor Giethoorn want via Mark Braad en Patrick de Vries was de tussenstand 2-0. Maar uiteindelijk wist Giethoorn de wedstrijd wel naar zich toe te trekken. Dani Arendse, en Milay Ramos zorgden voor de gelijke stand waarna Paul Bakker en Maik Boer de zaak vlot trokken.

Scheerwolde – Wapserveen: 8-1

Het wispelturige Scheerwolde haalde weer eens vol uit en daarbij was Cristian Moldovan met vier treffers de meest opvallende speler. Rowan Koning, Danny Potkamp en Lesley de Jong waren de andere gelukkigen.