Verlichte trekkertocht

STEENWIJKERLAND - Op woensdag 28 december is er weer een verlichte trekkertocht. De boeren starten bij Hofmechanisatie in Oldemarkt en eindigen bij Van Benthem Veevoeder in Vollenhove. De route wordt nog bekend gemaakt. Al 180 tickets zijn verdeeld over 90 trekkers. Aanmelden kan via: www.facebook.com/LTOSteenwijkerland

Onwel in Scheerwolde

SCHEERWOLDE - Het brandweerkorps van Steenwijk werd afgelopen woensdag even voor 18.00 uur gealarmeerd voor een hulpverlening bij een woning aan de Kolk. Twee mannen raakten onwel. In de hoekwoning vonden die dag verbouwingswerkzaamheden plaats waarbij ‘s ochtends beton was gestort. Om de ruimte te verwarmen is er langdurig gebruik gemaakt van een petroleumkacheltje. De ruimte waar beide heren aan het werk waren met een betonvlinder was afgesloten en werd nauwelijks geventileerd, ook bleek het rookkanaal van de kachel met een prop te zijn afgedicht. Nadat de bewoner zelf thuis kwam trof hij zijn vader en stiefvader onwel aan. Beide slachtoffers zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd en naar het ziekenhuis overgebracht. Brandweerlieden hebben in de woning metingen verricht, waarbij een zeer hoge en gevaarlijke concentratie van 300 parts per million (PPM) werd gemeten. De woning werd met een overdrukventilator geventileerd en enkele uren later weer vrijgegeven.

Kort geding Vijverhof

STEENWIJK - Afgelopen woensdag diende het kort geding dat de bewoners van de Vijverhof hadden aangespannen tegen de beheerder Aandacht Vastgoed. Zij willen de bruileenovereenkomst laten toesten en aantonen dat ze recht hebben op huurbescherming. De rechter doet uitspraak op 8 december.