Vrijdag 9 december

Kerstmarkt in kerk Blesdijke
14:00-19:00  uur | Markeweg 89

Diverse standhouders bieden in de kerk onder andere eigen gemaakte kaarsen, kerstarikel en zelf gebreide sokken aan. Verder zijn stoere tassen verkrijgbaar, die gemaakt zijn van zeilen. Ook is er een kraam met glas-in-lood. Wieja van der Kamp laat foto’s zien, die ze in de omgeving gemaakt heeft van de natuur. 

The Hundred-Foot Journey
20:15 uur | Blokzijl, 't Lam  

De film ‘The Hundred-Foot Journey’ is van regisseur Lasse Hallström. Entree: € 7,50. Reserveren via: karin@karinklomp.nl. Locatie: t Lam, Breestraat 2 in Blokzijl.

Zaterdag 10 december

Kerstmarkt Willemsoord
16:00-20:00 | Plein Dorpskerk

Feestvereniging Willemsoord organiseert de tweede kerstmarkt met kramen van veel plaatselijke verenigingen en een verloting.

Kerstwandeling in Vollenhove
19:00-20:30 uur | Vier kerken

In de kerken kunt u luisteren naar kerstmuziek gebracht door koren en muziekgroepen uit de omgeving. De avond wordt gezamenlijk afgesloten van 20.45 tot 21.15 uur in de Hervormde kerk met samenzang en een miniconcert door het Vollenhoofsch Fanfare. 

Nieuw Talent Orkest Oldemarkt
16:30 uur | Oldemarkt, Dalzicht

Het orkest is opgericht om nieuwe muzikanten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een blaas- of slagwerkinstrument. De toegang van het slotconcert van de 14 muzikanten is gratis. 

Zondag 11 december

Kinderdienst in de Hogewalkerk
9:30 uur | Steenwijk, Hogewal 178

Het thema is ‘De Voetwassing?' Er wordt een toneelstukje opgevoerd en er worden veel kinderliederen gezongen. De doelgroep is kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, maar iedereen is van harte welkom. Na afloop is er wat lekkers. 

Adventsconcert
15:00 uur | Oldemarkt, Hervormde Kerk

De Christelijke Muziekvereniging Jeduthun en Christelijk Gemengd Koor Looft den Heer verzorgen een mooie muzikale middag. De toegang is gratis, met collecte.

Kerstzangavond
19:00 uur | Onna, Kerk Onnaveld

Het thema is 'Onnaveld zingt op weg naar Kerst' met samenzang onder leiding van Auke Zandstra en een optreden van het Fries Mannenensemble uit Sneek. Toegang gratis, wel een collecte. Na afloop koffie en thee en tijd om nog even na te praten. 

Zangavond ‘Zingen verbindt’
19:00-20:00 uur | Vollenhove, Mariakerk

Samenzang met bekende geestelijke liederen. Johan Tijssen bespeelt het orgel. Er zal ook tijd zijn voor bezinning en een persoonlijk gebed. De kerk is open om 18:30 uur. Om 18:45 uur klinkt het inleidend orgelspel. Tijdens de dienst zal een collecte gehouden worden.

Kerstsamenzangdenst
19:30 uur | Kuinre, KPN-Kerk

Christelijke Muziekvereniging Jubilee uit Kuinre en Muziekvereniging Excelcior uit Kalenberg geven een optreden. Daarnaast is er samenzang met de gemeente onder leiding van organist Theun Hoen. Met collecte.

Dinsdag 13 december

Parkinsoncafé in Zwartsluis
14:00-16:30 uur | Sluuspoort

Gewoon een gezellige middag, zonder gastspreker of presentatie, maar met een hapje, een drankje, (live)-muziek en een spelletje. Aanmelden bij Leny Kaastra via: 06-53142159 of info@parkinsoncafemeppelsteenwijkerland.nl. 

Woensdag 14 december

Lezing 'Kerstgroepen wereldwijd'
19:30 uur | Vollenhove, Voorhof

Spreker is Timothy Bottema-van de Haak uit Bilthoven. Na de pauze zullen de aanwezigen een bezoek brengen aan de kerstgroepententoonstelling in het Stadsmuseum.