Timo en Marit
Timo en Marit Foto: Aangeleverd

Bronzen medaille voor Marit Vuist bij de Overijsselse Minioren Finales

Sport

ZWOLLE - Zaterdag 11 maart en zondag 12 maart werden er in Zwolle de Overijsselse Minioren Finales gezwommen. Bij deze wedstrijd mogen alleen per afstand de 18 snelste zwemmers van Overijssel starten. Dit is dan ook weer opgedeeld in diverse leeftijdklasses. Voor Z&PC Steenwijk 1934 kwamen Marit Vuist (minioren 4) en Timo Vuist (minioren 6) aan de start.

Op zaterdag mocht Timo drie keer aan de start verschijnen. Zijn eerste afstand was de 200 meter vrijeslag. Een pittige afstand, maar Timo liet zien dat hij goed in vorm was. Hij zwom meteen naar een persoonlijk record van maar liefst 10 seconden. Daarna volgde de 100 meter rugslag en 100 meter vlinderslag. Op beide afstanden mocht Timo een persoonlijk record bijschrijven en een plaats in de top 10 van zijn leeftijdklasse.

Eenzame race op de kop

Ook op zondag was de Timo nog in vorm. Op de 100 meter vrijeslag behaalde hij een mooie 9de plek. Als laatste kwam hij in actie op de 200 meter wisselslag. Hij mocht hierbij in de eerste serie starten. Het werd een eenzame race op kop, maar dat maakte hem niks uit. Hij wist ook op deze afstand een persoonlijk record te zwemmen van maar liefst 13 seconden.

Marit kan prima mee met oudere meisjes

Voor Marit was het een toernooi, waarbij zij als minioren 4 als jongste zwemster in haar leeftijdklasse aan de start kwam. Maar zij liet zien dat ze ook prima mee kon komen met de meisjes die een jaar ouder zijn. Haar eerste afstand, de 200 meter wisselslag, zwom ze naar een persoonlijk record van ruim 18 seconden. Dit leverde haar ook een mooie 6de plaats op. Een vliegende start van de zaterdag. Op deze dag volgde daarna de 100 meter vrijeslag. Deze afstand was bezet met een moeilijk deelnemersveld. Toch wist ze naar een keurige 4de plaats te zwemmen. Wederom wist ze maar liefst 14 seconden van haar tijd af te zwemmen.

Op zondag was de vorm er nog steeds. Op de 100 meter rugslag wist Marit eveneens naar een 4de plaats te zwemmen. Als afsluiter stond voor haar 200 vrijeslag op het programma. Van vermoeidheid was er zeker geen sprake. Na een prima opgebouwd race maakte ze het nog even heel spannend met als resultaat een mooie bronzen medaille en een nieuw persoonlijk record.

Beide zwemmers kunnen terug kijken op een zeer geslaagde minioren finales. Voor Timo was dit het laatste jaar dat hij mee mocht doen aan deze wedstrijd. Marit mag volgend jaar nog een keertje mee doen. Met de behaalde resultaten van afgelopen weekend, biedt dit een heel mooi perspectief voor volgend jaar.