Het team bij een vorige editie
Het team bij een vorige editie Foto: Aangeleverd

Blankenham beklimt Mont Ventoux voor een MS-vrije wereld

Steenwijkerland

BLANKENHAM - Voor het zesde jaar zet Blankenham zich in voor het goede doel, inwoners bewegen voor Multiple Sclerose (MS). Zij doen dit door de beroemde Kale Berg, de Reus van de Provence, de Mont Ventoux te beklimmen. Lopend, hardlopend of fietsend de berg op met als doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaak van MS met als uiteindelijke doel een MS-vrije wereld.

‘Blankenham klimt tegen MS’ heet het team, de stichting waaronder zij vallen is MoveS (www.moves.ms ) Een belangeloze stichting ontstaan uit mensen (allemaal vrijwilligers) die vaders, moeders, vrienden of bekenden hadden of hebben die lijden onder de ziekte MS en dus van dichtbij mee maakten wat voor gevolgen deze vreselijke ziekte voor ze had. Dit jaar op 2e Pinksterdag, 29 mei organiseren ze voor het 11e jaar het prachtige evenement www.klimmentegenms.nl Honderden mensen bedwingen die dag lopend, hardlopend, fietsend, handfietsend deze magische berg, vaak als tegenprestatie voor alle donaties die men opgehaald heeft. Al dit opgehaalde geld wordt gebruikt voor onderzoek naar de oorzaak van MS.

Blankenham MoveS, op 2e Pinksterdag

De zaterdag voor Pasen (8 april as.) zal het team met haar jaarlijkse actie (Zalmpasen), wederom warm gerookte zalm gaan verkopen, gerookt via Smokey and The Grillbandits aan de Kuinderweg in Emmeloord. De lekkerste gerookte zalm uit de regio. En ook verkopen zij dan verse roomboterstroopwafels van de Eurofood Group uit Kampen. Nieuw in het pakket dit jaar is een bierpakket met onder andere ambachtelijk gebrouwen bier van Klinkert Bier & Delicatessen uit Blokzijl. Allemaal regionale producten waar het team erg trots op is. Zie hiervoor ook de flyers die zij verspreid heeft via (social) media en kijk op de Facebook pagina Blankenham klimt tegen MS. Je bestelling kan geplaatst worden via het onderstaande mailadres of via de Facebookpagina. Het zou toch super zijn als de hele regio gerookte zalm, een bierpakket en stroopwafels voor het goede doel zou bestellen die ook nog eens afkomstig zijn uit de eigen regio!

Wilt u niets bestellen maar ons toch steunen dan kunt u natuurlijk altijd doneren via de volgende link: https://klimmentegenms.moves.ms/teams/blankenham-klimt-tegen-ms. Het motto is: Ain’t no mountain high enough. Wilt u meer informatie kijk dan op de website https://klimmentegenms.moves.ms en zoek het team op. Contactpersonen: Rob en Jantina de Jonge, blankenham65@gmail.com.