Theaterkoor Disisit in De Meenthe op 4 maart
Theaterkoor Disisit in De Meenthe op 4 maart Foto: René Wiegmink

Al 45.000 theaterbezoekers naar De Meenthe in Steenwijk

Cultuur

STEENWIJK - Ondanks alle maatschappelijke perikelen lijkt het theaterbezoek zich helemaal te herstellen. Rabo Theater De Meenthe verkocht 10 maart het 45.000 theaterticket en verwacht dat het dit seizoen de magische grens van 50.000 wellicht ook nog gaat halen. De grote uitdaging dit theaterseizoen was natuurlijk het publiek terug naar de theaters te krijgen en die uitdaging pakt goed uit voor Rabo Theater De Meenthe.

Midden november trok voor het eerst het bezoek aan het theater weer aan en vanaf die periode is er een stijgende lijn te zien. Ook landelijk is dit beeld er ondanks dat er regionaal grote verschillen zijn. In het Noorden en Oosten lijken de cijfers beduidend beter dan in het westen van het land. Het Steenwijkse theater loopt ten opzichte van seizoen 2018-2019 nog een kleine 6% achter terwijl dat in september nog ruim 15% was.

Er is een stijging te zien in alle genres maar vooral de kleine zaal voorstellingen worstelen af en toe nog met matige bezoekcijfers. De grotere producties lijken op dit moment geen moeite meer te hebben publiek te vinden. Met uitverkochte zalen de komende weken voor The Analogues, Stef Bos, Jan Smit, Michael Pilarczyk, Pieter Derks, Twee Recht Twee Averecht en anderen wordt dit beeld bevestigd.

Previewavond

Deze cijfers bewijzen ander maal de relevantie van een theater voor zowel de gemeente als het bedrijfsleven, want ook de meer commerciële activiteiten van De Meenthe trekken qua aantal fors aan na twee coronajaren. Begin mei presenteert het Steenwijkse theater een nieuw theaterseizoen met bijna 140 voorstellingen en op 11 mei is er een gratis te bezoeken previewavond waarvoor mensen nu al kaarten kunnen reserveren en waar een aantal artiesten zich zal presenteren.