Klaverjassen

STEENWIJK - Klaverjasclub De Beitel heeft vrijdag een clubavond gehad. De uitslag is: 1. Klaas Kist: 5543 punten, 2. Miep Boshuizen: 5167, 3. Roelof Bakker: 5073, 4. Henk Groten Steenwelle: 4954 en 5. Herbert Mick: 4881.

Present met Pannenkoekendag

STEENWIJK - Elf jongeren hebben in het kader vanuit Stichting Present Steenwijkerland  voor hun maatschappelijke stage vrijdag pannenkoeken gebakken in Nijenstede en zaterdag in Zonnekamp. Rond 15.00 uur stond alles klaar begonnen de jongeren met bakken. Al snel rook het heerlijk en toen om 17.00 uur de stapels klaarstonden, druppelden de bewoners binnen en schoven aan bij heerlijk vers gebakken pannenkoeken. Ook in Zonnekamp de dag erna is er fanatiek gebakken door cliënten van het RIBW die hier de bakkunsten konden laten zien. Hier is in de ochtend gestart en was het middageten voor de bewoners van Zonnekamp een heerlijke vers gebakken pannenkoek. “Er is gesmikkeld, gesmuld en gezellig gekletst op beide locaties. Er is ontmoet en gezien. Het was een geslaagd feest,” aldus Present.

Expo 'Puur Natuur' in Galerie Steenwijk

STEENWIJK - 'Puur Natuur', wie laat zich niet inspireren door dit bijna onuitputtelijke thema? Van landschap, planten en dieren tot juist alleen de kleuren en de vormentaal. Zaterdag 25 maart opent om 10.30 uur de nieuwe expositie ‘Puur Natuur’ in Galerie Steenwijk. Een expositie van Wilma Hoeve (glaskunst) en leerlingen van Ammie Elling (schilderijen). Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig. Wilma Hoeve is haar hele leven al gefascineerd door glas en kleur. Ze richt zich op het glasfusen en dan met name schalen en grotere raam- en wandobjecten. Het leukste van het werken met glas vindt ze het proces om te komen tot een object. Meer informatie over haar werk is te vinden op: https://glanzendglas.nl. Het werk van leerlingen van Ammie Elling Ammie is kleurrijk abstract en figuratief. Zij werken veelal met acryl op doek en paneel. Met in de deze expositie de nadruk op de natuur in al zijn kleurenpracht en vormenrijkdom. Meer informatie is te vinden op: www.ammieelling.nl. De expositie is van 23 maart tot en met 15 april 2023 te bezichtigen op maandag tot vrijdag van 13.30-17.00 uur en zaterdag van 10.00-12.30 uur. Er is een lift aanwezig. Voor meer informatie: www.galeriesteenwijk.nl of volg de Facebookpagina van Galerie Steenwijk voor de laatste updates en extra foto’s.

Sociaal Werk De Kop in De Landerijen

OLDEMARKT - Donderdag 23 maart om 10.00 uur komt Paula Bierma van Sociaal Werk de Kop in De Landerijen informatie geven over wat haar organisatie te bieden heeft. Speciale aandacht zal er zijn voor twee nieuwe projecten, namelijk huisbezoeken en positieve gezondheid. Sociaal Werk De Kop start met huisbezoeken bij 75-plussers in Steenwijkerland, waarbij vrijwilligers vooral het open gesprek willen aangaan over hoe het gaat als je de 75 bent gepasseerd. De ervaring leert dat veruit de meeste mensen zich pas gaan oriënteren op hulp of ondersteuning als er aanleiding voor is. Sleutelwoorden zijn preventie, zelfredzaamheid en eigen regie. Positieve Gezondheid is een gedachtengoed dat Sociaal Werk De Kop steeds meer inzet om het gesprek aan te gaan over wat er wèl goed gaat. Gezondheid is meer dan afwezigheid van ziekte.