Wim Vink (links), winnaar in 2022 met Ivo Verheijen, zoon van Jos Verheijen
Wim Vink (links), winnaar in 2022 met Ivo Verheijen, zoon van Jos Verheijen Foto: Aangeleverd

Jos Verheyen Memorial: Open toernooi driebanden-groot in Steenwijk

Sport

STEENWIJK - Op zaterdag 10 en 17 juni worden de finaledagen van het biljarttoernooi de Jos Verheyen Memorial gespeeld. Hiervoor hebben onder anderen Wim Vink, de winnaar van vorig jaar en uitblinker Gert Jan van der Veen zich geplaatst.

In de maanden maart, april en mei vonden de voorronden plaats van de Jos Verheyen Memorial. Dit is een open driebanden-groot toernooi, georganiseerd door de Biljartvereniging Steenwijk. Het toernooi is een herinnering en eerbetoon aan het Steenwijker clubicoon Jos Verheyen, die in 2018 overleed. Hij was medeoprichter en jarenlang voorzitter van de vereniging en excelleerde in het driebandenspel.

Door het coronavirus kon het toernooi, dat al eerder op de rol stond, vorig jaar pas voor het eerst plaatsvinden, toen nog in afgeslankte vorm. Dit jaar is het een open toernooi. En iedereen, die dat wilde, kon, ongeacht moyenne, meedoen. Het open toernooi trok dit jaar 124 deelnemers uit heel Nederland. Er werd gespeeld in twee poules: poule B tot en met het moyenne 0,499 en poule A vanaf het moyenne 0,500.

Vanuit een goede organisatie werden de partijen in kleinere groepen gespeeld. Een ieder speelde drie partijen van 25 beurten. Ook degenen die voor het eerst op de ‘grote’ biljarttafel speelden genoten van deze mogelijkheid. Uiteindelijk ging het erom om bij de eerste acht spelers per poule te komen.

Finaledagen

De finaledag voor poule B zal plaatsvinden op zaterdag 10 juni. En die van poule A vindt plaats op zaterdag 17 juni. De beide finaledagen beginnen om 10.30 uur in de biljartzaal van Biljartvereniging Steenwijk, Parade 6 te Steenwijk. Vermeldenswaardig uit de voorronden is, dat Wim Vink, de winnaar van vorig jaar, zich ook dit jaar weer plaatste voor de finaledag (poule B). Ook de prestatie van Gert Jan van der Veen mag genoemd worden. In zijn derde partij maakte hij in 25 beurten 59 caramboles, met een serie van 13. Ook twee vrouwen deden aan de voorronden mee. Eén van beiden, Nynke Kuindersma, wist zich te plaatsen voor de finaledag (poule B).

Finalisten poule B (10 juni)                                       

Reserves:                                                                         

 Finalisten poule A (17 juni)

Reserves

Op de laatste finaledag (poule A) op 17 juni zal als laatste de kampioenspartij plaatsvinden tussen de winnaar van poule B tegen de winnaar van poule A. De Biljartvereniging Steenwijk kijkt terug op geslaagde voorronden en ziet uit naar enerverende partijen op de finaledagen, op 10 en 17 juni.

Biljartvereniging Steenwijk