Ron Staal
Ron Staal Foto: Unversal Journey

Vijf vragen aan zanger-pianst Roon Staal over zijn luisterconcert in Giethoorn

GIETHOORN - Zanger-pianist Roon Staal komt in zijn Zomer Tour naar Giethoorn op zaterdag 17 juni in de Doopsgezinde Kerk. Hij beantwoordt vijf vragen over zijn luisterconcert bestaande uit covers en eigen werk.

Waarom zing je 'Sound of Silence'?

"In mijn tienertijd heb ik contact met Garfunkel gezocht toen hij in Nederland optrad. Hij zag dat ik talent had en werd mijn mentor. Liedjes van Simon & Garfunkel vind ik uitdagend om te zingen vanwege het rocky karakter en de mysterieuze teksten."

Wat is het ‘Malawiaanse Gebed’?

Dat is een eigen werk wat ik geschreven heb voor mijn dochter, die nu 14 maanden oud is. Het lied heb ik samen met mijn partner Deborah geschreven. Zij komt uit Malawi. Het 'Malwiaanse Gebed' staat ook op mijn laatste album. Daarbij is zelfs babygeluid te horen.

Wat wordt de toegift?

"Als ik in Giethoorn een toegift mag geven, dat kies ik waarschijnlijk voor 'Sailing' van Rod Stewart of misschien 'Bridge over troubled water' van Simon & Garfunkel." 

Waar speel je nog meer?

"Ik tour door het hele land. In Noord-Nederland kom ik nog in Peize, Sellingen en op Terschelling. Daarna maak ik een Herfst Tour, waarbij ik op 27 oktober in Vledder kom. Tijdens mijn vorige Winter Tour was ik nog in Kuinre en Willemsoord." 

Waarom moeten mensen komen?

"Mijn toeschouwers kan ik verrassen en ze met plezier naar mijn muziek laten luisteren. Ik geef intieme concerten en daardoor heb ik gauw een match met het publiek."

Aanvang: 20.00 uur. Kaarten: 06-15403125. Zie: www.roonstaal.com.