Romke van de Kaa
Romke van de Kaa Foto: Aangeleverd

Romke van de Kaa geeft een lezing in de Maartjestuin

Steenwijkerland

EESVEEN - Zaterdag 20 april om 14.00 uur geeft Romke van de Kaa, een bekende auteur van tuinboeken en schrijver van tuincolumns, een lezing in De Maartjestuin te Eesveen. Het thema van de lezing is: ‘Verwilderen – rijker door verarmen en meer plezier met minder werk’.

Naarmate het tweeverdienersmodel steeds meer de norm wordt, blijft er steeds minder tijd over voor de tuin. Ook de sociale media en het internet surfen zijn bezigheden die ten koste gaan van de tuin. Geen wonder dat iedere tuinbezitter naarstig op zoek is naar een vorm van tuinieren die minder beslag neemt van zijn kostbare tijd.

Natuurlijk kun je je tuin plaveien of vol storten met steenslag, maar het oog wil ook wat. Het ideaal is een mooie tuin die met weinig tijd kan worden onderhouden. Zo’n tuin bestaat, en je verkrijgt hem door planten te laten verwilderen. Verwilderen betekent niet helemaal niets doen. Dat leidt tot een wildernis van distels en brandnetels. In de verwilderingstuin blijft de tuinier de baas, maar in plaats van voortdurend te wieden en te schoffelen, heeft hij meer een sturende en begeleidende rol. Op die manier heeft hij meer plezier van zijn tuin, met minder werk. 

U bent van harte welkom om wat eerder te komen en al even heerlijk door de Maartjestuin (Bezoekerstuin aangesloten bij de Nederlandse Tuinenstichting) te wandelen en te genieten van de mooie tuin. Ook is er een heerlijk kopje koffie of thee verkrijgbaar met huisgemaakt gebak of een lekkere lunch. De Maartjestuin is naast een bekende Bezoekerstuin ook een Theeschenkerij. Ook staan er veel kunstwerken gemaakt door bekende kunstenaars uit het hele land in de tuin. U kunt buiten op de mooie terrassen plaats nemen maar ook In het theehuis is het heerlijk vertoeven bij de houtkachel.

Aanvang: 14.00 uur. Kaartjes reserveren: Info@demaartjestuin.nl of 06-23927380. Entree: € 10.00.

Afbeelding