Vorige editie Monkey Fun Run
Vorige editie Monkey Fun Run Foto: Jan de Jonge

De Monkey Fun Run keert op 21 juli terug naar Steenwijk voor een dag vol avontuur, modder en uitdagende obstakels!

Sport

STEENWIJK - Het is inmiddels bijna traditie te noemen; deelnemen aan de Steenwijk Vesting Stad Run, ook wel bekend als de Monkey Fun Run. Op de eerste zondag van de zomervakantie keert de 4e editie van de Monkey Fun Run terug naar Steenwijk en belooft het weer een dag vol avontuur en uitdaging voor jong en oud te worden. De obstakelrun, gekenmerkt door modderige hindernissen en fysieke uitdagingen, zal deelnemers van alle niveaus uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Bovendien wordt er dit jaar een gloednieuwe toevoeging geïntroduceerd, de Dogsurvival! Ook voor de regionale verenigingen heeft de Monkey Fun Run dit jaar een leuke actie in petto.

De Monkey Fun Run is inmiddels een geliefd evenement in de regio geworden en ook deze editie belooft een spectaculaire dag te worden vol plezier, teamwork en onvergetelijke momenten. Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende parcourslengtes: 4 km voor beginners en families, 8 km voor degenen die een meer uitdagende ervaring zoeken en 12 km voor de doorgewinterde obstacle runners. Elk parcours is ontworpen om deelnemers fysieke uitdagingen, doorzettingsvermogen en plezier te laten ervaren in combinatie met modderige en natte obstakels. En dat allemaal dwars door de prachtige omgeving van Vestingstad Steenwijk!
De Monkey Fun Run is niet alleen een geweldige kans voor deelnemers om hun fysieke grenzen te verleggen, maar ook een gelegenheid om samen te zijn met je vrienden, familie of teamgenoten in een sfeer van sportieve gezelligheid, avontuur en het sleutelwoord; FUN!

Meedoen met je hond
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om deel te nemen samen met je hond. In overleg met Dogsurvival Nederland is er een pilot gestart voor ervaren hondeneigenaren die met hun trouwe viervoeter kunnen deelnemen aan deze unieke uitdaging. Nadat de allerlaatste deelnemers vetrokken zijn, wordt er een speciaal hondenstartvak geopend waarbij honden met hun baasje de afstand van 4 kilometer kunnen afleggen. Uiteraard wordt dit alles op een veilige manier gerealiseerd waarbij rekening wordt gehouden met het welzijn van de hond. Bij succes wordt deze mogelijkheid in komende edities uitgebreid.

Deelnemen vanuit je vereniging
Vind je het leuk om deel te nemen, maar doe je dit het liefst met je vertrouwde sportgenoten? Meld je dan aan via je vereniging! Mooi meegenomen is dat jij een korting krijgt van €1,00 op je ticket en jouw vereniging hiermee per aangemelde deelnemer €1,50 verdient die zij naar eigen inzicht kunnen besteden! Dus roep je team bij elkaar en geef je op!

Inschrijven vanaf 12 maart
De inschrijving voor de Monkey Fun Run opent op 12 maart. Vanwege het grote succes van voorgaande edities, is er dit jaar maar liefst plek voor 1800 deelnemers! Zeker zijn van een ticket? Schrijf je dan zo snel mogelijk in!

Een ticket kopen kan via de website www.monkeyfunrunsteenwijk.nl. Hier vind je ook meer informatie over de verschillende parcourslengtes, deelnametarieven en belangrijke details over het evenement.