Schrijversklik
Schrijversklik Foto: Aangeleverd

Schrijversgroep Klik draagt enthousiasme uit: Schrijvers gaan publiek laten schrijven

Cultuur

WILLEMSOORD - De schrijversgroep Schrijversklik neemt op 2 april in Eethuys De Steen in Willemsoord de bezoekers mee naar en in het schrijfproces. Met voorbeelden uit eigen werk en een korte workshop laten ze zien hoe plezierig schrijven voor veel mensen is. De presentatie vormt tevens de afsluitende avond van het 37e Schrijversfestival Steenwijk e.o. 

De Schrijversklik bestaat uit vijf schrijvers allen uit Oldemarkt of daar omheen: Ellen Bos, Inez van den Akker, Rikkie Postema, Sylvia Lucas en Adriaan Noordergraaf. De eerste activiteiten, toen nog met zeven schrijvers, stammen uit 1988. Op uiteenlopende manieren hebben de deelnemers met het vak of de hobby schrijven te maken. De een vertaalt en heeft veel contact met uitgevers, een ander heeft diverse boeken geschreven of alleen maar voor eigen plezier producties gemaakt. Samen proberen ze zichzelf en elkaar te stimuleren en te verbeteren, verder te helpen vanuit hun verschillende inzichten en ervaringen.

In hun presentatie op 2 april willen ze die inzichten en ervaringen laten horen en zien. Door de aanwezigen op die avond ook de gelegenheid te geven onder hun leiding zelf te schrijven trachten ze hun enthousiasme te delen. De avond in Eethuys De Steen in Willemsoord begint om 20.00 uur, de toegangsprijs is € 5. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.schrijversfestival.nl.