Kevin Costner speelt de hoofdrol
Kevin Costner speelt de hoofdrol Foto: Bill Ingalls

Met trailer: Dances with Wolves in Filmhuis Oldemarkt

Cultuur

OLDEMARKT - Filmhuis Oldemarkt biedt op de laatste vrijdag van de maand een film die inspireert en waar je over na wilt praten. Op 29 maart draait ‘Dances with Wolves’ waarin regisseur en hoofdrolspeler Kevin Costner Native Americans portretteerde als echte mensen. Voor Hollywood was dit nieuw in 1990. Zeven Oscars kreeg de film, onder andere voor het uitstekende camerawerk.

In 1863, tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, wordt luitenant Dunbar geplaatst op een verlaten post in Dakota. Al gauw merkt hij er niet alleen te zijn: een wolf! Zij raken bevriend. Vlak bij zijn post leven Lakota indianen die nieuwsgierig worden naar deze blanke vreemdeling.

Ook met de stam raakt de luitenant bevriend, er bloeit zelfs een liefde op tussen hem en ‘Stands With a Fist’, een blanke vrouw die als jong meisje in de stam werd opgenomen. Wanneer het oorlogsfront opschuift, kiest Dunbar voor zijn nieuwe vrienden in plaats van het aanstormende leger, waar hij deel van uitmaakte.

Zaal open: 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur, toegang € 8, consumpties € 1,20, liefst pinnen. Drankjes worden in de filmzaal geserveerd, vóór en ná de film. Meer informatie: www.filmhuisoldemarkt.nl. Opgave: Susanne Gabrieël 06-23119492 of mail naar filmhuisoldemarkt@hotmail.com. Adres: De Weeren 1. 



Kevin Costner in Dances with Wolves - Foto: Impawards

Kevin Costner in Dances with Wolves