Clazinus Netjes
Clazinus Netjes Foto: Aangeleverd

Clazinus Netjes neemt afscheid als raadslid: ‘Na 25 jaar is het mooi geweest!’

Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - “Het is mooi geweest!” zegt Clazinus Netjes in zijn afscheidsbrief aan de gemeenteraad en het college van Steenwijkerland. “Na vanaf 1990 ruim 25 jaar met tussenpozen volksvertegenwoordiger te zijn geweest, deel ik u met een gevoel van weemoed mee het raadslidmaatschap neer te leggen.” De raadsvergadering van 26 maart zal zijn laatste zijn. 

Netjes vervolgt: “In de rol van politieke ambtsdrager in de hoogste bestuursorganen van gemeente, waterschap en provincie heb ik mij altijd met veel enthousiasme op het publieke belang, het belang van inwoners en ondernemers gericht. Gedreven door openheid, eerlijkheid en rechtvaardigheid, en niet om de hete brij heen draaien. Proberen het beste resultaat te bereiken, waarbij het tempo waarin mij overigens vaak teleurstelde. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met mijn ervaring in de werkzame periode in het bedrijfsleven. 

De cirkel is voor mij nu rond, ik heb er nu een periode van vier jaar op zitten, nadat ik tussentijds op 10 maart 2020 door de tussentijds ontstane vacatures in de raad werd benoemd. Het was de eerste dag waarop de zogenaamde coronamaatregelen werden afgekondigd. Ik vind het nu tijd om het stokje door te geven aan de jongere generatie in deze prachtige gemeente. 

Mijn toekomst ligt, naast een aantal andere activiteiten en de aandacht voor de familie en kleinkinderen, nu ook meer in het beleven van ons mooie land en Europa met ons rijdende vakantiehuisje, dat we recent hebben aangeschaft. Ik ben dankbaar dat ik dit mooie ambt in deze gemeente heb mogen vervullen en dank iedereen voor het mede mogelijk maken daarvan. 

Mede namens mijn echtgenote Géke, wens ik iedereen heel veel succes bij het besturen van onze prachtige gemeente! Met vriendelijke groet, Clazinus Netjes.” 


Clazinus Netjes (tweede van rechts) met drie partijgenoten - Foto: Aangeleverd

Clazinus Netjes