Vermiste man snel weer gevonden

STEENWIJK - De politie heeft 18 maart een oproep gedaan op Burgernet om uit te kijken naar een vermiste man van 93 jaar. Om 20.46 uur kwam het vervolgbericht dat de man in goede gezondheid is aangetroffen. De man was maandagavond onderweg met zijn scootmobiel. De politie was bang dat hij daarmee mogelijk zou zijn gevallen.

Brand in bijkeuken

WANNEPERVEEN - In de nacht van 18 op 19 maart is een bewoner van een woning aan de Lozedijk even voor middernacht opgeschrikt door het afgaan van een rookmelder. In haar bijkeuken bleek een brand te woeden. De vrouw kon zichzelf in veiligheid brengen en raakte niet gewond. Het brandweerkorps van Giethoorn was snel ter plaatse en had het vuur in de bijkeuken snel onder controle. Volgens de brandweer is de brand mogelijk ontstaan door een technisch of elektronisch defect in de vaatwasser. De brand zorgde voor aanzienlijke schade, waarbij de woning naast waterschade ook veel roet en rookschade heeft opgelopen. De bewoner kon hierdoor niet meteen terugkeren naar haar woning. Stichting Salvage zal de bewoner(s) bijstaan in de afhandeling van de schade.

Dag tegen Racisme en Discriminatie

Afgelopen donderdag was het de Internationale Dag tegen Racisme. Elke inwoner van Nederland kan via het meldpunt www.discriminatie.nl of 0800 – 0880 een melding maken en/of advies vragen, wanneer men zich gediscrimineerd voelt. Samen met de melder kijkt de klachtenconsulent wat er is gebeurd en welke stappen er eventueel gezet kunnen worden. Daarnaast zet Vizier zich samen met de gemeenten en andere organisaties in om mensen bewust te maken van vooroordelen, stereotypen, discriminatie en racisme. Maar ook zeker om dit bespreekbaar te maken. Dit gebeurt door workshops, trainingen, adviezen, dialooggesprekken en nog veel meer. Voor de gemeente Steenwijkerland en omgeving is Wendy van Essen de adviseur: w.vanessen@vizieroost.nl..

Gebiedscampagne Weerribben-Wieden

GIETHOORN - In een drukbezochte Villa Bodelaeke lanceerde wethouder Bram Harmsma op 21 maart de gebiedscampagne voor Nationaal Park Weerribben-Wieden. Met de gebiedscampagne 'Mooi dat je d'r bent' wil het Nationaal Park Weerribben-Wieden meer bezoekers aantrekken, vooral in het voor- en naseizoen, met persoonlijke gids Wout als boegbeeld. Lees het uitgebreide bericht op www.dekopvan.nl.