Woensdag 27 maart

Lezing 't Nut Vollenhove
19:30 uur | Vollenhove, Tilvoorde, Bisschopstraat 5

Spreker is Jan Verhoef. Thema: Mennonieten in Paraquay. Na afloop Nanutten. Als afsluiting van het seizoen is er op woensdag 24 april nog een uitje naar Tollebeek. Kosten: € 25 euro voor leden en € 50 euro voor niet-leden. Opgave: 0527-241693 of margreetwinters@gmail.com.

Filosofisch Café Steenwijkerland
20:00 uur | Steenwijk, De Meenthe, Stationsplein 1

Spreker Thijs Lijster. Thema: 'Wat we gemeen hebben - Een filosofie van de meenten'. Kaarten: www.demeenthe.nl. Zie: www.filosofischcafesteenwijkerland.nl/Agenda/Lezing-Thijs-Lijster

Vanaf donderdag 28 maart

Paasvieringen
Steenwijkerwold, Protestantse Kerk, Oldemarktseweg 94

De paasdiensten bestaan uit een vijftal bijeenkomsten. De eerste is al geweest. Komende week volgen nog een avondmaalsviering en diensten op Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Eerste Paasdag. Goede vrijdag wordt in de kerk het lijden en sterven van Jezus herdacht. Stille zaterdag zal dit jaar een bijzondere viering worden gehouden waaraan het Chr. Mannenkoor Steenwijk haar medewerking zal verlenen. De liturgie is samengesteld door de predikant Ds. Gerard Knol en dirigent Harry Koning. Aan de feestelijke dienst op paasmorgen zal medewerking worden verleend door de Chr. Brassband de Woldklank Steenwijkerwold. Alle diensten worden geleid door de eigen predikant Ds. Gerard Knol. De diensten op zondag beginnen om 9.30 uur, de overige om 19.30 uur. Iedereen is hartelijk welkom in alle diensten.

Vrijdag 29 en zondag 31 maart

Eesveen, De Ontmoeting, Van Karnebeeklaan 13

Op Goede Vrijdag is er een avonddienst met Heilig Avondmaal. Voorganger is ds. G.H. Fredrikse uit Harderwijk. De aanvang is 20.15 uur. Tijdens de paasdienst vieren de gelovigen het feest van de opgestane Heer. De muziekgroep Runiek uit Ruinen zorgt voor de muzikale medewerking in de kerkdienst. Met samenzang van bekende paasliederen. Pastor Marijke Landlust uit Steenwijk is deze morgen de voorganger. De aanvang is 10.45 uur.

Vrijdag 29 en zaterdag 30 maart

Trance tweedaagse
10:00 - 16:30 uur | Zuidveen, Buurthuis Eltekom, Burg. G.W. Stroïnkweg 44

Door medium Rosita Belkadi.  een Trance tweedaagse geven. Trance mediumschap is een vorm van mediumschap waarin je tot het diepste niveau contact leert maken met jezelf en met andere vormen van energie. Aanmelden: www.puurvertrouwen.nl.

Zondag 31 maart

Paasdienst met Gospelgroep Connected
10:00 uur | Steenwijk, Beth-El, Gasthuislaan 109

De zanggroep zingt opwekkingsliederen en praiseliederen van bijvoorbeeld Sela. De leden komen uit Sint Jansklooster, Vollenhove en omstreken. De spreker is Peter Dijkstra. Na afloop is er gelegenheid om na te praten bij een kopje koffie/thee en wat lekkers! U bent van harte welkom bij Vrije Zendingsgemeente Beth-El. Zie: www.vzgbethel.nl.

Byzantijnse Goddelijke Paasliturgie
15:00 uur | Steenwijk, De Grote Kerk, Kerkstraat 22

Organisator is het Diaconaal Platform Steenwijkerland (DPS). Voor Oekraïners en andere belangstellenden. Viering van de Byzantijnse ritus volgens de Heilige Johannes Chrysostomus, voorgegaan door een celebrant met diaken en acoliet. Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor verleent zijn medewerking en zingt in het Kerkslavisch. 

Woensdag 10 april

Verwenmiddag
Meppel, Parkinson Café, De Koeberg, Rembrandplein 83

Voor partners/mantelzorgers van mensen met de ziekte van Parkinson. Samen in gesprek onder het genot van een High Tea.