Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kunstenares uit Vollenhove exposeert op KlimaatExpo ‘22

Steenwijkerland

ZWOLLE/VOLLENHOVE - Van de 2200 inzendingen voor de KlimaatExpo `22 van de Fundatie te Zwolle en ArtsWorlds zijn er 250 kunstwerken geselecteerd. De 250 kunstwerken komen van 228 kunstenaars en één hen is Mirriam Bouwmeester uit Vollenhove.

KlimaatExpo ’22 is de eerste landelijke tentoonstelling waarbij alle kunstenaars gevraagd worden om hun visie op de klimaatverandering uit te beelden. Deze verandering is groter dan ons voorstellingsvermogen. Kunst kan het onvoorstelbare in beeld brengen.
KlimaatExpo’ 22 komt voort uit ZomerExpo en wordt georganiseerd door ArtWorlds in samenwerking met Museum de Fundatie. ZomerExpo is een landelijke verkooptentoonstelling van hedendaagse kunst in een Nederlands museum, bestaande uit kunstwerken die anoniem zijn geselecteerd na open inschrijving.  Het aluminium werk, Blauwborst - What`s happening 2 van Bouwmeester is gekozen om geëxposeerd te worden. Zie ook: https://www.mirriambouwmeester.nl/nl/expositie/klimaat-expo-fundatie/

Klimaatverandering

Bouwmeesters werken gaan over klimaatproblematiek en het uitsterven van flora en fauna. Het zijn vraagstukken over de natuur, gedragspatronen, lichaamstaal en klimaatgevolgen. “De klimaatverandering door onze vervuiling is zo aangrijpend dat ik wil vastleggen, wat ik nu nog zie, niet wetende wat er straks verdwijnt,” aldus Bouwmeester. Het werk ‘Blauwborst - What`s happening 2’ is geborsteld gerecycled aluminium, waarop digitale bewerking van foto en schilderij is geprint. Deze afbeeldingen zijn details vanuit werken van Bouwmeester. Na de print wordt het handmatig bewerkt met oilpastel. De oplage is 30 stuks, digitaal genummerd. De handmatige bewerking maakt dat iedere werk uniek wordt. ‘Blauwborst - What`s happening 2’ is te zien in de tuinzaal van Kasteel Nijenhuis.

De gehele tentoonstelling is te zien van 17 september tot en met 4 december in Museum de Fundatie, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle, Kasteel het Nijenhuis, de tuinzaal en de beeldentuin in Heino/Wijhe.

Afbeelding
Geslaagde vrijwilligersavond Historische Vereniging Steenwijk Steenwijk 11 uur geleden
Afbeelding
'Ik kon altijd met al mijn vragen bij haar terecht' Partnerbijdrages 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Steenwijkerland legt Klimaat- en Duurzaamheidsplan voor aan lokale partners Steenwijkerland 12 uur geleden
Afbeelding
Hoogste punt Maargies Huus bereikt: Van Kampen bouwt dertien appartementen op het platteland voor mensen met zorgvraag Steenwijkerland 18 uur geleden
Afbeelding
Mantelzorgcafé in de Buze, voor alle mantelzorgers van Steenwijkerland Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Zonnepanelen in Belt-Schutsloot in gebruik genomen Steenwijkerland 20 uur geleden