Afbeelding
Foto: Compact Media
8 foto’s

Woningbrand aan de Prins Frederikstraat in Willemsoord

112

WILLEMSOORD - In een tussenwoning aan de Prins Frederikstraat in Willemsoord is zaterdagavond 30 maart omstreeks kwart over acht een brand ontstaan. De oorzaak was een pannetje op het vuur, dat drooggekookt was.

Het korps van Oldemarkt werd gealarmeerd voor de woningbrand, toen buurtbewoners in de woning van hun buurman een rookmelder hoorde afgaan. Bij aankomst van de politie bleek de bewoner zich nog in het pand te bevinden, Hij kwam uiteindelijk zelf naar buiten. Hij verklaarde dat hij in slaap was gevallen, maar geen idee had wat er nu precies aan de hand was. De woning stond bij aankomst van de brandweer behoorlijk vol met rook. In de keuken bleek namelijk een pannetje op het vuur te staan, welke was droog gekookt. 

Een ambulance kwam ter plaatse om de bewoner te controleren op rookinhalatie, maar hij hoefde niet mee voor verder behandeling. De woning heeft veel rookschade opgelopen, Het korps van Steenwijk kwam met een hogedrukventilator ter plaatse om de woning nog enigszins te ventileren. 

Stichting Salvage is door de brandweer gevraagd om de bewoner bij te staan in de afhandeling van de rookschade. In de woning bleef ook na het ventileren een sterke brandlucht hangen, waardoor de bewoner mogelijk elders wordt opgevangen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kinderen spelen de hoofdrol bij de Bibliotheek Kop van Overijssel Steenwijkerland 19 uur geleden
Bij het lassen wordt een laskap gedragen om de ogen te beschermen
Van lascursus tot workshop verzekeringen: Corso Vollenhove investeert in de toekomst Steenwijkerland 22 uur geleden
Kunstmarkt bij de Kleine Kerk Steenwijk
Oproep aan kunstenaars: meld je voor 15 juni aan voor de kunstmarkt Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Wandelexcursie in De Wieden: De natuur in bloei! Steenwijkerland 17 mei, 10:00
Barsbekerbinnenpolder
Barsbekerbinnenpolder beter ingericht voor weidevogels: 'Samenwerking goed voor de natuur én de agrarische sector' Steenwijkerland 17 mei, 08:00
Afbeelding
Dweilorkesten zorgen zondag 26 mei voor gezelligheid in centrum Steenwijk: Koopzondag met Grand Finale op de Markt Cultuur 17 mei, 08:00