Jamai met I'm still standing
Jamai met I'm still standing Foto: Joshua Walter

Jamai speelt Elton John bij De Meenthe

· leestijd 2 minuten Algemeen

STEENWIJK – Bij Rabo Theater De Meenthe beleef je de komende week muziek van Joia, Sunfire, Beth & Flo en Jamai, vriendinnencomedy Wat mijn man niet weet, en het theatercollege Veldheren Live. De kleinsten dompelen zich onder in het sprookje over Sneeuwwitje, en de Cirkelacademie brengt een lezing over Maria Magdalena.

Wat mijn man niet weet
Op vrijdag 2 februari om 20.00 uur spelen Victoria Koblenko, Puck Pommelien Busser en Birgit Schuurman de hoofdrol in de spannendste vriendinnencomedy. Drie jeugdvriendinnen zoeken elkaar na jaren weer op, met vragen uit het verleden én uit het heden. In hilarische en herkenbare situaties transformeren ze van jong naar oud, terwijl zich een ijzingwekkende whodunit afwikkelt.

Joia
Op vrijdag 2 februari om 20.15 uur treedt zangeres Joia Rath op met haar muziekvoorstelling ‘ROER’. Deze Rotterdamse troubadour staat voor powerpop met een flamboyante twist, en doet denken aan Joni Mitchell. Ze maakt zich hard voor zachtheid en brengt samen met haar band dromerige liedjes vol zeggingskracht. Joia stond tijdens de previewavond al op het podium van De Meenthe.

Sunfire
Op zaterdag 3 februari om 20.00 uur zie je de troubadours van de Haagsche band Sunfire in ‘Tales of the Old West’. Sunfire mengt vakkundig genres zoals folk, americana, roots, rock en bluegrass, om een origineel en niche geluid te creëren. Verwacht rauwe vocalen, meeslepende verhalen en onweerstaanbare ritmes en melodieën. Een verslavende combinatie voor elke muziekliefhebber.

Beth & Flo
Op zaterdag 3 februari om 20.15 uur spelen Beth & Flo de voorstelling ‘Ander onderwerp’. Dit virtuoze pianoduo combineert klassieke muziek met kleinkunst, verhalen en een flinke dosis humor. De muziek van grote componisten als Liszt, Scriabin en Bach zorgt voor knetterend vuurwerk van vier handen op één vleugel en, als het nodig is, voor troost.

Sneeuwwitje (3+)
Op zondag 4 februari om 15.00 uur sluit je de Nationale Voorleesdagen af met Sneeuwwitje. In de serie Sprookjes op zondag zie je het warme winterverhaal over de prinses met een met een huid zo wit als sneeuw, lippen zo rood als bloed en haar zo zwart als ebbenhout. Deze muzikale en vrolijke familievoorstelling van Het Kleine Theater is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s.

Geert Kimpen
Op dinsdag 6 februari om 19.30 uur neemt Geert Kimpen je mee op reis bij het tot stand komen van zijn boek over Maria Magdalena. Hij deelt niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een hoer en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdient die haar altijd al toekwam.

Veldheren Live
Op dinsdag 6 februari om 20.00 uur geven Peter van Uhm en Mart de Kruif, Nederlands belangrijkste generaals b.d., in hun militaire theatercollege een unieke kijk in de huidige stand van zaken aan de frontlinie. Onder leiding van journalist Jos de Groot gaan ze dieper in op wat oorlog betekent en delen ze hun kennis en ervaring. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Jamai speelt Elton John
Op donderdag 8 februari om 20.00 uur brengt Jamai samen met zijn live-band een ode aan zijn muzikale held, Elton John. Een kleurrijk en opzwepend concert als ode aan deze geweldige artiest. De inspiratie voor zijn creativiteit heeft Jamai te danken aan deze excentrieke en eigenzinnige rockster. Vier zijn muziek en liefde voor de songs van Elton, van ‘I’m Still Standing’ tot aan de ‘Lion King’.

Ook te zien: Kraaij & Kroon op vrijdag 9 februari, Peter van Ewijk op vrijdag 9 februari, Henk Wijngaard & De Woudrukkers op zaterdag 10 februari, Sandra Smets op dinsdag 13 februari, Her Majesty op woensdag 14 februari, Anneke van Giersbergen op donderdag 15 februari.

Ga voor meer informatie en kaarten naar www.demeenthe.nl.

Wat mijn man niet weet
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 5 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 7 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 9 uur geleden