The African Mamas
The African Mamas Foto: Linde de Beer

De feestdagen vier je in Theater De Meenthe

· leestijd 2 minuten Cultuur

STEENWIJK – In de kerst- en nieuwjaarsperiode kom je in een feestelijke sfeer bij Rabo Theater De Meenthe. Met muziek-, zang-, dans- en familievoorstellingen maak je er samen warme feestdagen van! Voor jong en oud valt er veel te genieten, zoals soul met The African Mamas, Ierse dans met Rhythm of the Dance, Helligen Hendrik als de Oost-Nederlandse Scrooge en de familiemusical Pietje Bell waarbij je tevens kunt genieten van een uitgebreid kerstbuffet.

The African Mamas
Op zondag 17 december om 20.00 uur brengen The African Mamas met ‘The Soul Of Christmas’ de soulmuziek terug naar het Afrikaanse continent in een sfeervol kerstprogramma. Ze zingen nummers van Nina Simone, Aretha Franklin, Billy Holiday en tal van andere diva’s en grootheden uit de beginjaren van de soul, aangevuld met prachtige harmonieën en Afrikaanse traditionals. Een hartverwarmend en kleurrijk programma dat iedereen in beweging brengt.


The African Mamas - Foto: Linde de Beer

Rhythm of the Dance
Op donderdag 21 december om 20.00 uur is ‘The Christmas Show’ te zien. Dit meeslepende dansspektakel in kerstsfeer brengt een opzwepend ritme, energieke voetstappen van jonge, getalenteerde Ierse dansers die het publiek betoveren en live muzikanten die een traditionele Ierse sfeer creëren. Geniet van de perfecte combinatie van moderne en traditionele Ierse dans tijdens de donkerste dagen van het jaar.

Helligen Hendrik is Scrooge
Op vrijdag 22 december om 20.00 uur zie je de Oost-Nederlandse bewerking van A Christmas Carol. De hardvochtige boer Hendrik Schrooten schoffeert alles en iedereen om zich heen. De feestdagen vindt hij ‘Almoal flauwekul!’. Op kerstavond zit Hendrik moederziel alleen in zijn donkere boerderij, als de geest van zijn overleden broer Herman zich aandient. Die waarschuwt Hendrik voor de gevolgen van zijn gedrag en kondigt de komst van drie ‘witte wieven’ aan. Er volgt een reis door verleden, heden en toekomst. Wordt Hendrik een ander mens, of blijft hij dat verbitterde personage?


Helligen Hendrik - Foto: Willem van Walderveen

Pietje Bell
Op maandag 25 december om 13.30 en 16.00 uur ga je met de hele familie mee op avontuur met Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand. Pietje Bell heeft een hart van goud en zet met haar vrolijke avonturen de hele stad op stelten. Laat je verwonderen door een feel-goodmusical vol nostalgie, vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je hart. Maak je familie-uitje compleet met het feestelijke kerstbrunch- of kerstdinerbuffet, waarbij je voordelig onbeperkt geniet van al het lekkers.


Pietje Bell - Foto: Nick Franken

Nieuwjaarsvoorstellingen
Het nieuwe jaar luid je feestelijk in met traditionele concerten en dansvoorstellingen. Op vrijdag 5 januari om 20.00 uur brengt het orkest Camerata Amsterdam-Kiev het Silvesterconcert ‘Wien bleibt Wien 2.0’. Hierbij kun je traditiegetrouw genieten van meeslepende walsen en hoogtepunten uit bekende musicals. Op zondag 7 januari om 15.00 uur spelen de jonge, getalenteerde musici van JSO de Vuurvogel onder begeleiding van pianist Harold Kooij een gevarieerd en feestelijk nieuwjaarsrepertoire, van klassieke orkestwerken tot aansprekende filmmuziek. En op vrijdag 12 januari om 20.00 uur beleef je het ultieme kerstsprookje ‘De Notenkraker’, uitgevoerd door het ballet van Staatsopera Bulgarije Stara Zagora.

Dansfeesten tijdens kerst en oud en nieuw
Tijdens de feestdagen valt er veel te feesten en te dansen. Zo ga je op Eerste Kerstdag vanaf 21.00 uur uit je dak tijdens Pump Up The 90’s, met Esther en Anita van de Dolly Dots en DJ Jean. Tijdens oud en nieuw zet je het feest nog even voort en ga je vanaf 00.30 uur knallend het nieuwe jaar in met Knaldrang!

Jeugdvoorstellingen in de kerstvakantie
In de kerstvakantie hoef je je niet te vervelen! Op donderdag 4 januari om 13.30 en 16.00 uur komt superheld Mega Mindy met de interactieve show ‘De onzichtbare ekster’, waarin iedereen op zoek gaat naar een mysterieuze boef die van glinsterende dingen houdt. In de serie ‘Sprookjes op zondag’ zie je op zondag 7 januari om 11.00 uur ‘Deze ridder zegt nee’, een grappige voorstelling over een lief riddertje, een grote draak, je alleen voelen en een bijzondere vriendschap.

Binnenkort te zien
Ook de komende week kun je leuke theatervoorstellingen bezoeken, met op vrijdag 1 december Frans Bauer & Sieneke, op zaterdag 2 en zondag 3 december Vocal@Motion, op zondag 3 december Passie voor Bach (in de Grote Kerk in Steenwijk) en op woensdag 6 december Saskia Noort & Stella Bergsma, inclusief signeersessie.

Ga voor meer informatie en kaarten naar www.demeenthe.nl.

Pietje Bell
Helligen Hendrik
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl Cultuur 5 uur geleden
Femke Welvaadt-Middelplaats -
Femke Welvaadt-Middelplaats: 'Inwoners niet als klant zien, maar als inwoners' Column 7 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Drenthe en Overijssel Algemeen 9 uur geleden